Pääkirjoitus: Epäoikeudenmukaiset rajoitukset eivät toimi

FC Futura Juniorit on aloittanut lasten pienryhmätreenit Uusimaa Areenassa. Outi Paappanen

Lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat olleet tämän viikon valtakunnallinen koronapuheenaihe.

Ylen Urheilun päällikkö Joose Palonen rinnasti kommentissaan iso-Erkin harrastuksen juoda olutta ravintolassa ja pikku-Kertun lentopalloharrastuksen. Toinen on kielletty, toinen ei.

Jo marraskuun lopulla kun koronatilanne Uudellamaalla paheni, sosiaali- ja terveysministeriö ohjeisti käyttämään harkintaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkamisessa. Näin tehtiin esimerkiksi Loviisassa, mutta Porvoo sulki kategorisesti kaikki hallinnoimansa tilat.

Nyt on kulunut pian kaksi kuukautta, eikä koronavirustilanne ole pahentunut jatkuvista pelotteluista huolimatta. Korona ei ole levinnyt lasten ja nuorten harrastuksissa. Koulut on pystytty pitämään auki.

Epäoikeudenmukaisiksi koettuja rajoituksia ei kunnioiteta, joten niitä aletaan kiertää. Porvoossa jalkapallojuniorit ovat alkaneet taas harjoitella tutussa palloiluhallissa ja koripalloseura on saanut lapsille käyttöön yksityisen hallitilan.

Lasten ja nuorten harrastuksista puhutaan kauniiseen sävyyn, mutta todellisessa elämässä ne näyttävät olevan juuri niitä, joista on helppo tinkiä. Pitkittyvistä rajoituksista uhkaa seurata tuhansien nuorten ja vapaaehtoistyöntekijöiden putoaminen liikunnan parista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.