Vaalikynä: Kokonniemen liikuntapuisto kaikille

Kokonaisuudessaan Kokonniemen liikuntakeskus on hanke, jota tulee viedä eteenpäin nopealla aikataululla ennen torin kehittämistä tai läntisen sisääntuloväylän uudistamista, kirjoittaja linjaa. Arkkitehdit Soini & Horto Oy

Tuomas Kanervala, Kaupunginvaltuutettu (kesk), Porvoo

Kokonniemen alueen liikuntapuistosta julkaistiin esiselvitys tiistaina (17.2.). Uusimaa kysyi seuraavan päivän otsikossaan: “Kehitetäänkö aluetta kilpaurheilun vai harrastustoiminnan näkövinkkelistä?” Saman kysymyksen esitti kaupunginjohtaja kaupungin tiedotteessa.

Nämä eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Nykyaikaiset joustavasti eri käyttötarkoituksiin soveltuvat liikuntapaikat mahdollistavat omatoimisen kuntoliikunnan, ohjatun harrastustoiminnan ja kilpaurheilun kaiken ikäisille.

Hyvän esimerkin tästä sosiaalisen kanssakäymisen, harrastustoiminnan ja kilpaurheilun yhdistelmästä tarjoaa rullalautailu eli kansanomaisemmin skeittaus. Tokion olympialaisissa ohjelmassa mukana oleva laji saisi Kokonniemen liikuntapuistosta mahdollisuuden valtakunnallisen valmennuskeskuksen avulla kehittää kilpaurheilua, mutta samalla alue tarjoaisi niin sisä- kuin ulkotiloja skeittauksen ympärivuotiseen harrastamiseen.

Kavereittensa mukana hengailevat nuoret näkisivät maailman tai ainakin maamme huippuja tekemässä temppujaan, mikä saattaa innostaa myös heitä kokeilemaan lajia. Esikuvien merkitystä nuorisokulttuurissa ei voi väheksyä. Idoleita liikunnan saralla tarvitaankin, sillä vain reilut 10% porvoolaisista toisen asteen opiskelijoista saavuttaa viikoittaisen liikuntasuosituksen määrän.

Kokonaisuudessaan Kokonniemen liikuntakeskus on hanke, jota tulee viedä eteenpäin nopealla aikataululla ennen torin kehittämistä tai läntisen sisääntuloväylän uudistamista. Vaikka hankkeen hintalappu on kova, on vuosittainen liikkumattomuuden hinta meille porvoolaisille veronmaksajille vielä kovempi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.