Mielipidekirjoitus, Porvoon Yrittäjät: Valtuuston päätösten vaikutukset porvoolaisiin yrityksiin kannattaa miettiä

Jos päätös vaikuttaa yritykseen haitallisesti, se haittaa myös muita: asiakkaita, työntekijöitä ja lopulta heikentyvien verotulojen takia koko kuntaa, Porvoon Yrittäjät muistuttaa. Jyrki Hämäläinen

Mikko Ahtiainen, varapuheenjohtaja, Porvoon Yrittäjät ry

Suurin osa kunnanvaltuutettujen tekemistä päätöksistä vaikuttaa yritysten toimintamahdollisuuksiin. Siksi valtuutettujen kannattaa aina päätöksiä tehdessään miettiä, miten päätökset vaikuttavat Porvoossa toimiviin yrityksiin. Tärkeitä ovat esimerkiksi kunnan kilpailutukset, maankäyttöpolitiikka ja jätehuollon järjestäminen.

Jos päätös vaikuttaa yritykseen haitallisesti, se haittaa myös muita: asiakkaita, työntekijöitä ja lopulta heikentyvien verotulojen takia koko kuntaa.

Porvoon Yrittäjät ry:n hallitus toivoo, että tästä keskustellaan kuntavaalikampanjoissa ja että kevään kuntavaaleissa valittavat valtuutetut muistavat tämän valtuustotyössään.

Järjestelmällinen yritysvaikutusten arvioiminen vaatii viranhaltijoilta sitoutumista ja kuntapäättäjiltä valmiutta seurata yritysvaikutusten käytännön noudattamista.

Yritysvaikutusten arviointi ei tarkoita, että päätökset tehdään yritysten ehdoilla. Arviointi vähentää yrittäjyyden kannalta huonojen päätösten riskiä. Joskus riittää, että pohditaan ylipäätään, onko päätöksellä vaikutuksia yrityksiin. Mitä tärkeämpi päätös on, sitä perusteellisempi arviointi tarvitaan.

Porvoon Yrittäjät ry toivoo, että yritysvaikutusten selvittäminen otetaan Porvoon tulevassa valtuustossa järjestelmälliseksi osaksi päätösprosessia.

Päätöksiä valmistelevat henkilöt saavat yritys- ja elinvoimavaikutusten arviointiin apua Porvoon Yrittäjiltä. Paikallinen yrittäjäjärjestö on aina luontevin vastinpari kunnan kanssa käytävään elinvoimavuoropuheluun. Yrittäjäjärjestön arvio edustaa kaikkia yrittäjiä lausunnoissaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut