Vaalikynä: Merkittävää työtä nuorten parissa Porvoossa

Pääsin tutustumaan NAL Itä-Uusimaa ry:n toimintaan ke 24.2. ja olin ilahtunut miten tärkeää ohjaavaa palvelua meillä on tarjota nuorille, kirjoittaja iloitsee. Aada Hotti

Nina Uski, Porvoon Kokoomus

Tiedätkö sinä kuinka merkittävää työtä nuorten parissa tekee NAL Itä-Uusimaa ry? (nuorisoasunnot)

Pääsin tutustumaan NAL Itä-Uusimaa ry:n toimintaan ke 24.2. ja olin ilahtunut miten tärkeää ohjaavaa palvelua meillä on tarjota nuorille. Toiminta perustuu matalan kynnyksen toimintaan, missä ohjataan nuoria itsenäiseen asumiseen ja kohtuuhintaisten asuntojen pariin.

Porvoon keskustaan NAL Itä-Uusimaa ry:n toimistoon, Runeberginkatu 32 E sisäpihaan, on tosi helppo päästä. Paikalla toimistolla tunnelma oli sydämellinen ja vapautunut, kiitos upeiden ohjaajien Marikan ja Hennan, jotka ovat paikalla nuoria varten.

Palvelussa etusijalla on aina nuori ja ohjaajilla on aikaa keskittyä kuuntelemaan asiakkaitaan. Arjen pulmat tai kysymykset voivat olla hyvinkin pieniä, mutta luottamus syntyy avoimesta ja aidosta välittämisestä. Nuoria neuvotaan ihan perusasioiden kanssa, vaikkapa sähkösopimusten kilpailutuksessa ja muissa arjen asioissa. Nuorisoasuntojen kerhotilassa on aika ajoin kokkaus-tuokioita. Nuoret saavat päättää mitä ruokaa valmistetaan yhdessä. Toiveita on ollut makaronilaatikosta muihin perusruokiin ja tavoitteena on saada kokkailijat innostumaan ruuanlaitosta, sekä miettimään myös ruoanlaiton taloudellisia hyötyjä. Kerhotilassa on leivottu sämpylöitä, pullaa ja piirakoita hyvällä fiiliksellä. Paikanpäälle voi tulla vaan juttelemaan, kertomaan kuulumisia tai kysymään neuvoa.

Toiminnan kautta saa turvaa, tukea, ohjausta ja ystäviä. Mikä voisi olla parempaa kuin antaa nuorille eväitä pärjäämiseen ja oman elämän hallintaan? Itse vakuutuin ainakin, että tämä toiminta on todella tärkeää! Asumisneuvonnasta on valtavasti hyötyä koko yhteiskunnalle, joten olisi äärimmäisen tärkeää, että toiminta pysyisi jatkossa matalan kynnyksen toimintana. Nuorissa on nimittäin tulevaisuus.

Käy tutustumassa toimintaan www.nalitu.fi

Kommentoi