Lukijalta | Nesteen suurseisokki on iso terveysturvallisuusriski

Huhtikuussa alkava vuodella lykkääntynyt Nesteen suurseisokki on yhteiskunnan toimivuuden ja huoltovarmuuden, yhtiön toimintakyvyn ja Porvoon kaupungin kannalta merkittävä asia.

Tuhansien työntekijöiden saapuminen kaupunkiin virkistää elinkeinoelämää. Ruoka- ja majoituspalvelujen kysyntä kasvaa. Näin se on mennyt aikaisemminkin.

Neste on ilmoittanut, että huoltoseisokki toteutetaan mahdollisimman kotimaisin voimin. Arvelen kuitenkin, että Kilpilahdessa työllistyy satoja ulkomaalaisia työntekijöitä. Tämä on koronapandemian aikana iso terveysturvallisuusriski.

Työmaalle pääsyn ehtona on negatiivinen koronatesti. Jos vierastyöläiset voivat esittää testitodistuksen, joka on päivätty kotimaassa, niin kuka pystyy hylkäämään mahdolliset väärennetyt testitodistukset. Väärennetäänhän setelirahaakin.

Ihminen voi saada tartunnan myös kotonakäynnillään kesken työmaan. Suomalainen on tässä ulkomaalaista paremmassa asemassa. Hän voi saada tartuntatautipäivärahaa eikä hänen tarvitse kärvistellä työmaalla ja majoitustiloissa toisia tartuttamassa.

Nesteen suurseisokki on niin iso työmaa, että pelkään täydellisen terveysvalvonnan olevan mahdotonta. Jos valvonta pettää, merkitsee se Porvoon sairaanhoitokapasiteetin täyttymistä vieraspaikkakuntalaisilla potilailla.

Toivon tähän kirjoitukseen vastausta viranhaltijataholta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut