Porvoon Yrittäjät, mielipide: Kun yhteydet ovat kunnossa, yritykset voivat pärjätä Porvoossa

Hyvät liikenneyhteydet ovat keskeinen kunnan vetovoimatekijä. Hyvä liikennejärjestelmä tukee tavaroiden ja väen liikkumista ja parantaa kunnan elinvoimaisuutta, Porvoon Yrittäjät linjaavat. Juha Perämäki

Pontus Palmqvist, Elinkeinovaliokunnan puheenjohtaja, Porvoon Yrittäjät ry

Kadut ja tiet kuntoon. Tuttu vaalilause monista vaaleista. Tämän kuulemme varmasti myös kuntavaaleissa moneen kertaan, ja syystä.

Liikenneverkon taso vaikuttaa siihen, pääseekö alueelle järkevästi ja paljonko kulkeminen maksaa. Yritykset ottavat huomioon saavutettavuuden ja kuljetuskustannukset, kun ne miettivät sijaintipaikkaansa. Teiden ja katujen kunto on kaupungille myös imagotekijä ja sillä tavalla osa kaupunkimarkkinointia.

Hyvät liikenneyhteydet ovat keskeinen kunnan vetovoimatekijä. Hyvä liikennejärjestelmä tukee tavaroiden ja väen liikkumista ja parantaa kunnan elinvoimaisuutta.

Porvoon Yrittäjät ry:n mielestä Porvoon liikenneolosuhteet pitää suunnitella kestämään pitkälle tulevaisuuteen. Kunnat ja kaupungit ovat merkittäviä liikenneväylien kunnossapidon ja investointien rahoittajia. Porvoon tulee turvata saavutettavuus ja infrastruktuuri niin, että yritykset pärjäävät.

Laajan työssäkäyntialueen toimivuus mahdollistaa yrityksille osaajien saatavuuden ja asukkaille laajat työmarkkinat. Työssäkäynnin pitää olla taloudellisesti kannattavaa ja liikkumisen helppoa.

Tähän kannattaa kuntavaaleissa ja tulevalla valtuustokaudella panostaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut