Pääkirjoitus: Akilleen vuosien työ kantaa nyt hedelmää

Jääpallon mestaruuspokaali viihtyy hyvin Porvoossa. Kuvassa Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen. Timo Pasanen

Porvoon Akilles on määrätietoisella työllä noussut Suomen parhaaksi jääpalloseuraksi. Mestaruus kiersi porvoolaisia 35 vuoden ajan ja siitä muodostui jo eräänlainen kirous. Vuoden 1985 mestaruus pysyi pitkään puheissa viimeisenä mestaruutena.

Uskolliset seuraihmiset ovat kuitenkin tehneet suurella sydämellä töitä vuodesta toiseen. 2000-luvun alkupuolella syntyi erinomainen idea jääpallokoulusta, joka kantaa nyt hedelmää. Jääpalloihmiset ymmärsivät, että ilman laadukasta juniorityötä ei ole tulevaisuutta. Monet sisälajit vetivät tuolloin junioreita puoleensa, mutta Akilles sai innostuneella otteellaan ja pirteällä jääpallokoulullaan lapsia ulkojäille. Maine kiiri lapsiperheiden keskuudessa ja jääpallokoululaisten määrä kasvoi tasaiset. Vetäjien innostus tarttui lapsiin ja jääpallo lähti rakentamaan uutta nousua Porvooseen.

Nyt monet mestarijoukkueen pelaajat ovat aloittaneet uransa tuosta Akilleen jääpallokoulusta. Pelaajat ovat suuria esikuvia seuraaville junioreille. He ovat esimerkkejä, miten omasta kotikaupungista on noustu kotimaan huipulle.

Akilles on nyt voittanut korona-aikana kaksi SM-kultaa ja yhden Suomen cupin kotikentällään ilman yleisöä. Lippuluukulla on varmasti ruuhkaa, kun porvoolaista huippuosaamista pääsee seuraavan kerran seuraamaan paikalla.

Menestyksen mukana on syntynyt ainutlaatuinen buumi. Se osuu juuri sopivasti samaan saumaan, kun Kokonniemen urheilualuetta ryhdytään kehittämään. Hyvä niin.

Kommentoi