Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Nuorisoneuvola Porvooseen

Neuvola on toimiva ja erittäin hyvä palvelu, mutta ongelmana on sen liian aikainen loppuminen. Kuka kohtaa lapset ja nuoret neuvolan jälkeen?

Nuorten syrjäytyminen on vakava ongelma, johon täytyy puuttua tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Kiusaamisen sekä yksinäisyyden torjumiseen tarvitaan konkreettisia keinoja, jotta jokaisella nuorella olisi turvallinen olo. Liian moni nuori jää ilman apua, mikä altistaa esimerkiksi mielenterveys- sekä päihdeongelmille.

Nuorisoneuvolan perustaminen Porvooseen on konkreettinen toimi, joka auttaisi kohtaamaan nuoret sekä puuttumaan riskitekijöihin ajoissa. Työntekijät tapaavat jokaisen nuoren neuvolassa vähintään kerran vuodessa ja tarvittaessa myös useamminkin. Nuoren huoltajat voivat myös soittaa neuvolaan ja pyytää apua sekä vinkkejä tarvittaessa. Nuorisoneuvola on käytössä esimerkiksi Tampereella, ja palvelusta on saatu runsaasti positiivisia kokemuksia.

Nuoren kohtaaminen on tärkeää ja yksinkertainen “Mitä kuuluu?” -kysymys voi pelastaa usean hengen. Jokainen nuori on tärkeä ja arvokas. Panostetaan nuorten hyvinvointiin ja perustetaan nuorisoneuvola myös Porvooseen!