Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Kevätkumpuun lisää elinvoimaa

Porvoon kaupunki kyseli tammikuussa mikä asukkaiden mielestä on arvokkaasti rakennettua aluetta. Porvoo tunnetaan parhaiten vanhasta kaupungista ja sen kujista, ranta-aitoista sekä kivikirkosta – koko postikorttimaisemastamme. Porvoossa on lukuisia kauniita ja arvokkaita rakennuksia.

Erilliset asuinalueet kuten Soturikylä, Velkala ja myöhemmin rakentuneet asuinalueet kantavat mukanaan rakennusaikansa historiaa. Velkalasta ja Soturikylästä löytyvät ehkäpä Porvoon ensimmäiset teollisesti rakennetut talot.

Olen asunut ensimmäiset kolme vuotta Porvoon vanhassa kaupungissa ja koko lapsuuteni ja nuoruuteni Velkalassa. 1950-luvulla rakennetussa kaupunginosassa oli paljon lapsia ja vähän autoja, joten pallopelit ja muut leikit sujuivat kaduilla. Kaikilla oli omat perunamaat ja löytyipä kotikadultani Erämiehenkadulta joltain pihapiiristä kanoja ja sika. Jälleenrakennuksen vuosikymmenet olivat monille onnellista ja yhteisöllistä aikaa.

Kevätkumpua alettiin puolestaan rakentamaan 1970-luvun alussa ja sinnehän sitten muutin puolisoni kanssa vuonna 1973. Silloin hankimme ensimmäisen yhteisen kodin. Näin Kevätkumpu on ollut minulle kotikaupunginosa lähes yhtä kauan kuin se on ollut olemassa.

Kevätkummun perukoille rakensimme omakotitalon, jossa lapset kasvatimme ja lähetimme maailmalle. Kevätkummussa on ehtinyt näkemään myös palveluiden koko kaaren. Esimerkiksi lasten tilapäinen koulu on purettu ja uusi hieno rakennettu tilalle. Siitähän tuli sitten liian pieni, kun uusia oppilaita tulee Toukovuoresta ja Kevätlaaksosta. Laajennukselle olisi jo nyt tarvetta.

Kotikaupunginosan asiat ovat olleet aina lähellä sydäntä. Kevätkummun asiat ovat olleet myös valtuustossa läsnä. Muutamia aloitteita olen tehnyt Kevätkummun viihtyvyyden parantamiseksi, tienvarsien ympäristön ja pusikoiden siivoamisesta ja maankaatopakan maisemoinnista kukkaketoihin joutomaille.

Kevätkumpulaiset ovat myös olleet aktiivisia asukkaita. Kevätkummuntien kaventaminen kaatui asukkaiden aktiivisuuteen, samoin lisärakentaminen Ilmarisentielle. Alueen kehittämistä tulisikin tehdä yhteistyössä asukkaiden kanssa eikä sanelemalla. Hyvänä esimerkkinä on Kevätkummun ostari. Sen voisi suunnitella uusiksi yhdessä asukkaiden kanssa, jotta se palvelisi mahdollisimman hyvin alueen asukkaiden tarpeita.

Viihtyvyys on pienistä asioista kiinni. Nyt kaupungilla olisi oiva paikka panostaa myös vanhojen asuinalueiden kunnostukseen, jotta Porvoosta tulisi entistä houkuttelevampi muuttokohde. Tehdään niin Kevätkummusta ja kuin muistakin alueista viihtyisät asua ja elää meille kaikille.