Mielipidekirjoitus: Monessa paikassa olen istunut ja odottanut - Miksi aina odotetaan, että joku muu hoitaa?

Vaikka hissi olisi sinulle kätevä tapa päästä kerroksesta toiseen, toiselle se on ainoa tapa päästä kotiin, kirjoittaja muistuttaa. Tommi Ollikainen

29Tinja Toivonen, kuntavaaliehdokas 2021 (kok), Porvoo

Rappukäytävässäni odotin huoltomiestä, kun hissi oli työpäiväni aikana mennyt rikki. Naapurini käveli ohitseni ja tuskaili ääneen, että hissi on ollut rikki jo monta tuntia, eikä kukaan ollut sitä vieläkään korjannut. Hän lähti kävelemään portaita ylös, minä jäin pyörätuoliini istumaan ja odottamaan korjaajaa jonka itse olin soittanut. Olen istunut ystäväni pihalla Haikkoossa liian kevyt takki päällä kevätmyrskyssä, kunnes kävi ilmi, että hänen taloyhtiönsä ulkohissi oli hajonnut useita päiviä sitten.

Miksi siis aina olettaa, että kyllä joku muu hoitaa? Joku muu soittaa huoltomiehen, joku muu pysähtyy auttamaan tien sivuun jäänyttä autoa tai siivoaa yhteiselle pihallenne lentäneet roskat. Vaikka hissi olisi sinulle kätevä tapa päästä kerroksesta toiseen, toiselle se on ainoa tapa päästä kotiin.

Pidetään siis huolta toisistamme ja pidetään mielessä ystävä, naapuri, tai yksinäinen vanhus. Tehdään oma osamme yhteiskuntamme ja toistemme eteen pienien tekojen kautta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut