Vaalikynä: Lähikoulu on tonttien myyntivaltti

Ilolan asemakaava on saatava nopeasti valmiiksi ja Sannaisten koulun lähialueilta tulee myös saada myyntiin uusia alueita asumiseen, kirjoittajat linjaavat. Outi Paappanen

Outi Lankia, kaupunginhallituksen jäsen (kesk.), Tuomas Kanervala, kaupunginvaltuutettu (kesk.), Anne Korhonen kaupunginvaltuutettu (kesk.), Porvoo

Lähikoululla on erittäin suuri merkitys lapsiperheen kodin sijainnille. Kevätkummussa uusi sivistyskeskus on jo liian pieni uusien tonttien tuomien lapsiperheiden tarpeisiin. Entä Haikkoon ja Tolkkisten alue, riittääkö Tolkkisten koulun koko uusien asuinalueiden lapsille? Kerkkoossa kaupungin tonttikauppa ei käynyt vuosiin, kun kylän alakoulun tulevaisuudesta ei varmuutta ollut. Koulupäätöksen jälkeen omakotitalotontit ovat käyneet kaupaksi.

Ilolaan ja Sannaisiin rakentuu uudet koulut. On haaskausta, jos ei hyödynnetä sitä potentiaalia, jonka nämä alakoulut tuovat itäiseen Porvooseen. Ilolan asemakaava on saatava nopeasti valmiiksi. Sannaisten koulun lähialueilta tulee myös saada myyntiin uusia alueita asumiseen.

Kaupunki omistaa Jakarin kylän ja merenrannan läheltä yli 50 hehtaaria maata, josta löytyisi useita rakennuspaikkoja. Meren läheisyys lisää kiinnostavuutta entisestään. Sannaisten ja Veckjärven välisellä alueella on kaupungin omistamaa maata jopa 250 hehtaaria, jonne voisi myös tehdä omakoti- ja rivitalotontteja. Järvimaisemilla varustetusta asuinalueesta voisi tulla ainutlaatuisen kaunis ja luonnonläheinen.

Porvoon maanhankintarahastoa suunnitellaan kasvatettavan miljoonilla euroilla, mutta asumiseen tulee hyödyntää ehdottomasti niitä maita, jotka kaupunki jo omistaa. Varsinkin, kun maita on sellaisella sijainnilla, mikä tukee olemassa olevien koulujen elinvoimaisuutta. Monet arvostavat asuinympäristössä myös väljyyttä ja lähiluontoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut