Vaalikynä: Liikuntalajien kirjo huomioitava Kokonniemen liikuntakeskuksessa

Kokonniemen suunnitelmissa pitäisi kirjoittajan mukaan huomioida muitakin kuin palloilulajeja huomattavasti paremmin. Arkkitehdit Soini & Horto Oy

Sirpa Hanska, valtuutettu, tarkastuslautakunnan pj, Vihreät (sit), Porvoo

Kokonniemeen suunnitteilla oleva liikuntakeskus on mahtava ja kannatettava hanke. Hankkeen nykyisissä suunnitelmissa on huomioitu erityisesti palloilulajit, jotka ovat jo entuudestaan vahvalla pohjalla Kokonniemen alueella.

Suunnitelmissa tulisikin ottaa nyt huomioon lajien kirjoa myös hiukan laajemmin. Yleisurheilu ansaitsisi hyvät harjoittelutilat myös talvikausille. Sama koskee telinevoimistelua, jolla ei ole Porvoossa lajin vaatimukset täyttäviä harjoituspaikkoja lainkaan. Telinevoimistelu on hyvä tukilaji monelle muulle urheilumuodolle.

Porvoossa vahvat juuret omaava soutu on myös päässyt hankkeesta unohtumaan. Porvooseen kansainvälistäkin menestystä haalinut soutuseura Nesteen Soutajat on talvisin joutunut turvautumaan Helsingin ja Lappeenrannan sisäsoutualtaisiin. Olisi harkitsemisenarvoinen asia selvittää voitaisiko uuteen liikuntakeskukseen rakentaa myös sisäsoutuallas. Se palvelisi niin soutajia kuin melojia, mutta toimisi myös oheisharjoitteluna muiden kestävyyslajien kuten hiihdon harrastajille

Mahdollisimman monipuolinen liikuntakeskus toimii vetonaulana matkailun kannalta. Se houkuttelisi liikkujia jopa lähitienoota kauempaakin. Mikä tärkeintä, se voi antaa monille kipinän aloittaa uusi harrastus, kun puitteet ovat kunnossa.

Toivottavasti hankkeen rahoitus saadaan järjestettyä kestävällä tavalla, sillä pelkästään kaupungin rahoittamana se ei onnistu. Tarvitaan yhteistyökumppaneita ja sijoittajia, jotta hanke saadaan maaliin. Projektin yhtiömuoto ja rahoitus on kuitenkin selvitettävä ja harkittava kaupungin puolelta hyvin tarkkaan.

Henkilökohtaisesti toiminut voimistelunohjaajana sekä kuntotestaajana Porvoon Tarmon, PU telinevoimistelun sekä Nesteen Soutajien parissa vuosina 1967 - 1998. Nyt ihan omaksi iloksi liikkumista kuntosalilla ja lenkkipoluilla.

Kommentoi