Lukijalta: Asiantuntemusta Porvoon kaupunkikuvan vaalimiseen

Uudisrakentaminen ei saa syrjäyttää ja peittää alleen jo olemassa olevan kaupunkirakenteen, vaan ne on hyvällä suunnittelulla nivouduttava toisiinsa, kirjoittaja linjaa. Samu Karvala

Risto Hellberg, porvoolainen veronmaksaja ja äänioikeutettu

Suuri joukko porvoolaisia arvostaa ensiluokkaista työtä, jota Mika Varpio tekee kotikaupunkimme puolesta. Viimeaikaisten kaavamuutosten esittämä massarakentaminen ei huolestuta ainoastaan Mika Varpiota, vaan myös monia muita vuosikymmeniä Porvoossa asustaneita kuntalaisia.

Viihtyisä elinympäristö muodostuu monista asioista, joista vähin ei ole se, mitä asukas lähiympäristöstään näkee ja kokee.

Kaupungin rakentamista ei voida toteuttaa niin, että edetään tehokkuusnäkökulma edellä kuntalaisten mielipiteistä, historiasta, luontoarvoista ja yleisestä viihtyvyydestä piittaamatta.

Uudisrakentaminen ei saa syrjäyttää ja peittää alleen jo olemassa olevan kaupunkirakenteen, vaan ne on hyvällä suunnittelulla nivouduttava toisiinsa. Kokemusta on, että Porvoon kaupungin kaupunkisuunnittelu ajelehtii eräänlaisessa lumevuorovaikutustilassa, jossa kuntalaisia ja asianosaisia kuullaan, mutta näitä ei joko haluta tai pystytä kuuntelemaan. Porvoon kaupunkikuvan kannalta on erittäin tärkeää keitä porvoolaiset äänestävät seuraavaan kaupunginvaltuustoon. Mitä useampi asiantuntija saadaan valittuna luottamusmiehenä puolustamaan kotiseutumme arvoja, niin porvoolaiset voivat nukkua yönsä rauhassa. Mika Varpio on näyttänyt kannuksensa jo Porvoon kaupunkikehityslautakunnassa ja seuraavaksi tuemme hänen valintaansa Porvoon kaupunginvaltuustoon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut