Lukijalta: Miten Porvoo on varautunut Kilpilahden seisokkeihin?

Porvoon tulisi tiedottaa asukkailleen, miten tähän massiiviseen ja tilapäiseen väestölisäykseen ja mahdolliseen vaaratilanteeseen on varauduttu ja varauduttava, kirjoittaja toteaa. Neste

Sari Glad, Porvoo

Nesteen huoltoseisokki on tuonut pieneen Porvooseen kolmeksi kuukaudeksi liki 5 000 työntekijää, joista 2 000 on ulkomailta.

Nesteen seisokin lisäksi Borealis Polymersillä on alkanut samaan aikaan seisokki, joka tuo kaupunkiin 1 000 ulkopuolista, joista 300 ulkomaalaista. Nämä määrät ovat valtava luku pienelle Porvoolle ja korona-aikaan huolta aiheuttava porvoolaisille.

Neste ja Borealis kertoivat, että heillä on kattavat terveysturvatoimet ja koronavarautumissuunnitelmat, joilla pyritään varmistamaan kaikille alueella toimiville terveellinen ja turvallinen työympäristö. Kaikille on mm. maskipakko työmailla.

Kansanedustaja Heikki Vestman vaati Uusimaa-lehdessä (10.4.), että kaikki keikkatyöläiset tulisi testata jo rajanylityspaikoilla. Testataanko heidät siellä?

Vestman toteaa myös, ettei ketään tulisi päästää kulkemaan kaupoissa ja yleisissä tiloissa ennen Suomessa annettavaa negatiivista testitulosta.

Neste vakuuttaa kyllä turvaavansa työntekijänsä työpaikoilla, mutta entä vapaa-ajalla? Suuri osa (kuinka suuri?) majoittuu kuitenkin kolmen kuukauden ajan Porvoossa, ja heille jää myös vapaa-aikaa. Kuka turvaa ja valvoo sen, että he käyttävät maskeja myös silloin, kun asioivat ruokakaupoissa tai muualla työaikojen jälkeen? Tarjoaako työnantaja heille riittävästi suojaimia, joilla he pärjäävät joka tilanteessa koko täällä oleskelunsa ajan, sillä tuskin he niitä itse kaupasta ostelevat? Tehdäänkö heille selväksi, miten vapaa-ajalla täällä rajoitteiden ja ohjeiden mukaan tulee liikkua ja käyttäytyä ja miten sitä valvotaan?

Ihmettelen, ettei näin isossa asiassa kaupungin taholta ole kuulunut mitään. Myös sen tulisi tiedottaa asukkailleen, miten tähän massiiviseen ja tilapäiseen väestölisäykseen ja mahdolliseen vaaratilanteeseen on varauduttu ja varauduttava.

Tiedottaa voisi myös tarkemmin siitä, mistä tartuntalisäyksiä ylipäätään tulee, onko kysymys ryhmästä, vai yksittäistapauksista, joista kertyy suurempi määrä. Osittain, varsinkin päiväkoti- ja koulutartunnoista kyllä mainitaankin.

Ja lopuksi asiasta kymmenenteen: Kiitos kaupungille erinomaisista rokotusjärjestelyistä Taidetehtaalla. Rokotuksiin ilmoittautumiset sen sijaan ovat hankalia ja monimutkaisia vanhemmalle väelle, varsinkin niille, joilla ei ole tietokoneita eikä nettiyhteyksiä.

Jääkö osalta ikäihmisiä huomaamatta tai ymmärtämättä, miten on toimittava ja rokotus sen takia saamatta?

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut