Vaalikynä: Porvoon liikenneväylät kunto

Hyvään arkeen kuuluu se, että tiestö kaikkineen, liikuitpa millä tahansa, on niin hyvässä kunnossa, että se mahdollistaa turvallisen kulkemisen. Kai Jauhiainen

29Pirkko Parjanen, Porvoo, Kuntavaaliehdokas ( KD)

Sattuneesta syystä olen tämän kevättalven ja kevään aikana saanut ajella useita kertoja Porvoon sairaalaan. Kevään edetessä matkasta on tullut kuin pujottelurata: reikä siellä, reikä täällä.

On perin ymmärrettävää, että kovan talven ja isojen liikennemäärien kuluttamat tiet ovat keväällä usein ”kelirikko” kunnossa. Mutta tiestön hyvä kunto ja niiden hyvä hoitaminen ovat kuitenkin edelleen yksi tärkeä osa asukkaiden viihtyvyyttä, sillä ne liittyvät saumattomasti elämän asioiden hoitamiseen. Hyvään arkeen kuuluu se, että tiestö kaikkineen, liikuitpa millä tahansa, on niin hyvässä kunnossa, että se mahdollistaa turvallisen kulkemisen. Ei tarvitse pelätä yllättävän reiän tuomia murheita eikä huoltokustannuksia.

Porvoon kaupungin investointisuunnitelma pitää sisällään hyvin merkittäviä ja sinänsä tärkeitä kohteita, kuten Länsiranta ja Kokonniemen urheilu- ja liikuntakeskus. Ne eivät kuitenkaan saa ohjata rahavirtoja pois arkiseen elämään liittyvien perusasioiden hoidosta ja ylläpidosta. Liikkumiseen liittyvä infra on yksi näistä perusasioista.

Kommentoi