Vaalikynä: Juna meni Vantaalle – täällä voisi testata Porvoon mallin kesäterassia

Ennen kuin Porvoon torille tehdään suuria rakenteellisia investointeja voisi testata Porvoon mallin kesäterassista, missä kaupunki mahdollistaisi paikallisille yrittäjille tilan yrittää, taiteilijoille esiintyä ja järjestää konsertteja, kirjoittaja ehdottaa. Tanja Kuisma

Pertti Elfving, kuntavaaliehdokas Kokoomus, Porvoo

Helsingin kaupunki avasi Senaatintorille 2020 kesäterassin, josta muodostui hitti ja kaupunkilaisten olohuone ankeaan pandemian aikaan.

Vuonna 2021 Helsinki toteuttaa kesäterassin Kasarmitorilla. Luultavasti siitäkin tulee menestys. Vantaalle avataan tulevaksi kesäksi jättiterassi (HS 18.5.). Terassin avauksessa ei valitettavasti kuultu yrittäjiä, ja se ei ole oikein.

Porvoossa on puhuttu torialueen elävöittämisestä ja asukkaat haluaisivat tapahtumia torille. Hiljaista on ollut ja hiljaiselta näyttää tuleva kesä. Määrityksen mukaan tori eli aukio on avoin julkinen tila, joita on erityisesti kaupungeissa. Tori on suunniteltu kaupankäyntiä ja muita käyttötarkoituksia varten. Perinteisen torin luonne on muuttunut. Historiassa sieltä haettiin elin- ja ruokatarvikkeet, mutta nykyään torit ovat enemmän elämys- ja kohtaamispaikkoja.

Ennen kuin Porvoon torille tehdään suuria rakenteellisia investointeja voisi testata Porvoon mallin kesäterassista, missä kaupunki mahdollistaisi paikallisille yrittäjille tilan yrittää, taiteilijoille esiintyä ja järjestää konsertteja. Viihtyisä kesäterassi olisi kohtaamispaikka missä olisi esiintymislava ja ohjelmaa porvoolaisille. Tori on jo olemassa, joten investointi ei rasita kaupungin kassaa, mutta toisi meille iloa ja hauskaa olemista. Yrittäjien kanssa yhteistyössä kaupunki saisi elävän ja vetovoimaisen torialueen.

Porvoon viihtyvyyden puolesta pitää toimia!

Kommentoi