Antti Kupiainen, kirkkoherra, kolumni: Seurakunnan tulevaisuussuunnitelma

Voiko tulevaisuutta suunnitella? Voi ja se kannattaa, vaikkei kenelläkään meistä ole sellaisia ennustajanlahjoja, että tietäisimme tarkkaan mitä on tulossa.

Askolan seurakunnassa tulevaisuutta on suunniteltu ja tuloksena syntyi tulevaisuussuunnitelma vuoteen 2025. Prosessi oli viime vuonna mielenkiintoinen ja se sai lopullisen sinetin toukokuun alussa, kun Askolan kirkkovaltuusto hyväksyi suuntaviivat.

Työskentelyämme ohjasi kutsuttuna konsulttina Hannu Pöntinen Vantaalta. Kävin hänen kanssaan monia kiinnostavia keskusteluja ja yhdessä päätimme, miten prosessi etenee. Konsultti oli lähinnä kuuntelijan ja kirjaajan paikalla esittäen välillä joitain tarkentavia kysymyksiä.

Kokoonnuimme työntekijöiden kanssa kaksi kertaa ja varsinainen työskentely oli lokakuussa Mäntsälässä, jolloin mukana oli kirkkovaltuusto ja työntekijät; yhteensä lähes 30 ihmistä. Taisi olla ensimmäisiä tilanteita, jossa käytimme kasvomaskeja. Sen päivän aikana tulevaisuussuunnitelma sai muotonsa, jota hiottiin työskentelyjen välissä ja siihen saivat kaikki osalliset vaikuttaa. Kaikki mitä suunnitelmassamme näkyy, on tämän joukon tuottamaa. Ulkoapäin ei ole tuotu mitään.

Tulevaisuussuunnitelmassa on seurakuntamme perustehtävä, arvot, visio vuoteen 2025 sekä keskeiset askeleet vision toteuttamiseksi.

Askeleet ovat esimerkiksi se, että löydämme uusia toimintatapoja toimivien rinnalle ja jatkamme hyvää verkostoitumista kunnan, järjestöjen ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Tavoitteemme on, että noin neljän vuoden kuluttua olemme oikealla suunnalla siten, että Askolan seurakunta olisi ajassa tavoittava, Jumalan toivoa antava ja yhdessä elinvoimainen. Kaikelle tälle on perustana perustehtävämme olla ihmisen kokoinen ja Jumalan asialla oleva yhteisö.

Paljon muutakin sisältyy uuteen tulevaisuussuunnitelmaamme. Se ei ole vain tehty paperi eikä tarkoitettu ainoastaan työntekijöiden ja kirkkovaltuutettujen käyttöön, vaan ohjelma, joka kutsuu kaikkia askolalaisia yhteisen elämän äärelle. Meillä on nyt selkeät suuntaviivat.

Voit tutustua tulevaisuussuunnitelmaamme nettisivuillamme.

Minä ainakin olen tästä innoissani.

Kirjoittaja on Askolan kirkkoherra

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut