Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Onko tämä soteuudistusta parhaimmillaan Porvoossa?

Soitin (2.6.) Porvoon Terveyskeskuksen ruuhkaiseen ajanvaraukseen, josta kyllä soitettiin takaisin ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Halusin varata ajan lääkärille, koska tarvitsen lääkärinlausunnon terveysvaatimusten täyttymistä ABC-ajokortin uusimista varten.

Vastaus kyllä tyrmistytti : ”Koronan takia emme anna lainkaan kiireettömiä lääkärin vastaanottoaikoja Porvoossa” . Jotta en menettäisi ajokorttiani, sain kehotuksen hakeutua yksityiselle lääkärille! Tiedustelin, korvaako Porvoon kaupunki jollain tavalla, kun joudun hakeutumaan kalliimpaan vaihtoehtoon saadakseni lausunnon. ”Ei korvaa” oli vastaus.

Miten voi olla mahdollista, että lakisääteistä velvoitetta, siis terveystarkastusta, ei voi ja pysty saada julkisen puolen terveydenhuollosta - ainakaan Porvoossa?

Kuinka kauan tämä toiminta on jatkunut koronaan vedoten tai jo aiemminkin Porvoossa?

Miksi kaupungin asukkaat ohjataan yksityisten yritysten asiakkaaksi? Olen ymmärtänyt, että asiakasmäärät ovat selkeästi vähentyneet julkisen puolen terveyspalveluissa juuri koronan takia - eikö tällöin olisi aikaa hoitaa myös kiireettömiä tapauksia?

Tämä ei tunnu olevan unelmien kaupungin mukaista toimintaa.