Vaalikynä | Porvoon byrokratia vaatii päivityksen

Elämme voimakkaan murroksen aikaa. Maailma muuttuu: autoilu, digitalisaatio, keinoäly, robotiikka ja ilmastopolitiikka. Kehitystä emme voi vastustaa ja meidän tulee nähdä se mahdollisuutena.

Porvoon kaupungilla on hienoja strategioita aina vuodelle 2030 asti: asuminen, digi, elinkeino ja ilmasto-ohjelma, joissa on otettu huomioon tulevaisuuden muutoksia ja mahdollisuuksia.

Hyvä näin, mutta ensin on poistettava esteet ja byrokratia, jotta voimme katsoa tulevaisuuteen. Emme voi kehittää kaupunkia 1900-luvun lainsäädännöllä ja sen aikaisilla asemakaavoilla. Yksi tärkeä asia tulevaisuuden strategioista puuttuu:

Porvoon byrokratian päivitys 2021-2030 vastamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tilannetta.

Byrokratian tehtävä on varmistaa, että päätös on samanlainen riippumatta kansalaisen ominaisuuksista ja kansalaisia tulee kohdella tasa-arvoisesti asioiden hallinnossa sekä palvella porvoolaisia veronmaksajia.

Keskustan kehityksessä tulisi ottaa huomioon, että kaupunkirakenteen tiivistäminen parantaa energiatehokkuutta, alentaa kasvihuonepäästöjä ja on kaupungin talouden kannalta myös edullista. Tiivistämällä etsitään paikkoja uusille kodeille, sovitellaan yhteen asuinalueiden historiallisia arvoja ja vaalitaan lähiluontoa sekä virkistysalueita.

Kaupunkirakenteen rakentamattomille asemakaavatonteille pitää saada rakennusvelvoite. Eihän voi olla, että parkkipaikkana oleva tontti tuottaa enemmän keskellä kaupunkia kuin asuin- ja liiketilojen rakentaminen tontille. 1960-luvulta peräisin olevat asemakaavat on päivitettävä tälle vuosituhannelle täydennysrakentamisen ja kaavoituksen takia. Isojen asemakaavatonttien lisärakennusoikeudet on muutettava helpommaksi ja joustavammaksi. Suunnittelutarveratkaisua ja laskennallisia kantatilan lohko- ja rakennuspaikkojen laskemista rakennuslupia myönnettäessä.

Kaavoitus on saatava joustavammaksi karsimalla turhaa sääntelyä ja byrokratiaa. Porvoon kaupungin on asetettava selkeät tavoitteet näille toimenpiteille. Asioiden käsittelyllä on oltava aikatakuu. Jos aikatakuu ei toteudu, seuraa sanktio.

Tämän jälkeen voimme alkaa rakentaa mahdollisuuksien kotikaupunkia, Porvoota.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut