Vaalikynä: Koronatartunnat huolestuttavat Askolassa – sovitusta ei pidetä kiinni edes ennen vaaleja

Olemme huomanneet osan ehdokkaista kampanjoineen julkisella paikalla – vaikka yhdessä on sovittu, että näin ei toimita. Tuntuu kovin haasteelliselta yrittää sopia yhteisistä asioista vaalien jälkeen kun sopimuksista ei osata pitää kiinni ennen vaaleja, kirjoittajat hämmästelevät. Arkisto/Samu Karvala

29Tanja Lehtikuusi, Zaida Hämäläinen, Jenni Hovilehto, Reija-Riikka Stenbäck, Tommi Kärkkäinen

Askolan vihreät ovat huolissaan nykyisestä pandemiatilanteesta. Yläkoululla sekä Juornaankylän koululla on ollut mahdolliset tartunnat ja altistuneet joutuivat jättämään koulun päättäjäiset väliin jouduttuaan karanteeniin. Nyt tartuntoja on varmistunut lisää.

Maailmalla liikkuu viruksesta runsaasti eri variantteja ja niiden tarttuvuus ei ole vielä täysin tiedossa. Reilut kolme kuukautta sitten kaikki ehdolla olevat ryhmät sopivat vaalikampanjoinnin rajoitetuksi sosiaaliseen mediaan, välttäen fyysistä kampanjointia pandemiatilanteen takia.

Olemme huomanneet osan ehdokkaista kampanjoineen julkisella paikalla – vaikka yhdessä on sovittu, että näin ei toimita. Tuntuu kovin haasteelliselta yrittää sopia yhteisistä asioista vaalien jälkeen kun sopimuksista ei osata pitää kiinni ennen vaaleja.

Askolan Vihreät pitää kiinni yhteisestä sopimuksesta ja korostaa vastuullisen toiminnan merkitystä. Meidät tavoittaa edelleen facesta, instasta ja sähköpostitse. Vastaamme mielellämme siellä meille esitettyihin kysymyksiin.

Kommentoi