Vaalikynä: Kestävä talous vaatii fokusointia

.Heti sote-päätöksen jälkeen on oikea hetki määrätietoisesti uudistaa jäljelle jäävä kunnallinen Porvoo kohti ajanmukaista ja taloudellisesti kestävää tulevaisuutta, kirjoittaja linjaa. Porvoon kaupunki

29Johnny Holmström, kuntavaaliehdokas RKP, Porvoo

Luvut eivät valehtele Porvoossakaan: Kaupungin vuosittaiset toimintakulut ovat nousseet 2010-luvulla yli 70 miljoonaa euroa 383 miljoonaan euroon. Porvoossa kasvu on ollut 23 %, kun samalla ajanjaksolla koko maan julkisten menojen hintaindeksi kasvoi reilut 11 %. Voimme siis puhua kaksinkertaisesta kustannusten lisäyksestä Porvoossa. Kaupungin lainataakka on nyt jo yli 150 miljoonaa euroa, mutta investointitarve on yhä jatkuva ja suuri. Tämä epäsuotuisa kehitys ei voi jatkua.

Helppoja ratkaisuja ei valitettavasti ole. Sote-uudistuksen toteutuessa merkittävä osa kaupungin henkilökunnasta ja samalla verotuloista siirtyy maakunnalle.

Tässä hetkessä on viisainta odottaa sote-päätöstä ja keskittyä hyvin kohdennettujen peruspalvelujen tuottamiseen. Tehdään nyt ainoastaan niitä asioita, jotka tuovat lisäarvoa suoraan kuntalaisille.

Heti sote-päätöksen jälkeen on oikea hetki määrätietoisesti uudistaa jäljelle jäävä kunnallinen Porvoo kohti ajanmukaista ja taloudellisesti kestävää tulevaisuutta.

Kommentoi