Vaalikynä | Asukkaiden ja yrittäjien näkökulmaa Porvooseen

Porvoon kaupunkikuvassa ja imagossa tapahtui merkittävä edistysaskel Runo Hotellin valmistuessa aktiivisen ja innovatiivisen yrittäjäporukan yhteistyönä, kaupungin toimiessa hankkeen mahdollistajana. Runo Hotelli on merkittävä kulttuurihistoriallinen teko perinteikkään rakennuksen päästessä uuteen loistoonsa. Myös Brunbergin uuden tehtaanmyymälän valmistuminen on merkittävä yritysinvestointi. Nämä onnistumiset osoittavat esimerkillään yritystoiminnan tärkeää roolia kaupunkimme elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kannalta. Runo Hotelli houkuttelee turisteja Vanhan Porvoon ohella. Jotta turistit viihtyisivät Porvoossa nykyistä pidempään, tulee heille järjestää toimintaa; toriohjelmaa ja opastettuja saaristo-/jokiristeilyjä sekä opastettuja luontoretkiä kauniilla rantaraitilla tai vaihtoehtoisesti omatoimista retkeilyä opaskarttojen kanssa.

Porvoon kaupungin toimesta päiväkoti- ja kouluhankkeet ovat myös edistyneet. Päiväkoti- Metsätähti on valmistumassa oikeaan aikaan Porvoon asukasmäärän kasvaessa selkeästi. Pienemmät kaupungin retkeily- ja liikunnalliset hankkeet ovat edenneet hyvin kuten Näsinmäen kävelypolut ja tulossa oleva rantaraitti Länsirannalta Emäsalon pohjoiskärkeen. Uusin tulokas on Kokonniemen hiihtoradan lumetuslatuhanke, joka valmistunee mahdollisesti tuleva syksynä. Kokonniemen laskettelukeskusyrittäjän seikkailupuistohanke täydentää osaltaan Kokonniemen liikunnallisia mahdollisuuksia.

Porvoon toiminnallinen akseli on Vanha Porvoo – Keskusta - Jokiranta, joka jatkuu Länsirannalle ja tulevaisuudessa rantaraittia pitkin aina Emäsalon pohjoiskärkeen saakka. Tässä ketjussa keskustan kehittämistä tulisi viedä eteenpäin. Elinkeinopäällikön palkkaaminen on Porvoon kokonaiskehittämisen kannalta oikea toimenpide. Toimenkuvakuva pitää määritellä täsmällisesti ensin, jotta tehtävään saadaan valittua asiantunteva ja pätevä henkilö. Elinkeinopäällikön rekrytoinnilla ei ole nyt kiirettä, koska nykyinen kaupunginvaltuusto on päättämässä toimikauttaan. Tuleva kaupunginvaltuusto saa hoitaa hyväksymismenettelyn toimikautensa alussa. Isoja hankkeita pitää saada toteutukseen kaupungin investointiresurssien puitteissa. Asukkaiden ja yrittäjien osallistaminen hankkeisiin on erittäin tärkeää. Hankkeista saadaan siten toimivia kokonaisuuksia. Porvoolaisia on puhuttanut viime aikoina kaupunkikehityksessä kerrostalojen korkeus ja keskustori ympäristöineen. Kerrostalojen korkeudesta on kahta näkemystä. Kerrostaloasukkaat haluavat asua korkeissa taloissa. Sitä vastoin lähiseudun omakoti- ja rivitaloasukkaille ei ole kovin luontevaa, että vieressä on korkea kerrostalo. Korkeat kerrostalot sopivat sinne, jossa on jotakuinkin yhtäläistä rakennusarkkitehtuuria tai rakentamattomia avoimia alueita. Kerrostalojen korkeus tulisi harmonisoida olemassa olevaan rakennuskantaan ja konsensustakin voitaisiin tehdä hyväksymällä neli- tai viisikerroksisia kerrostaloja. Porvoolla menee nyt aika hyvin. Helsinki on lähdössä mukaan Itäratayhtiön omistamiseen ja rahoittamiseen (Uusimaa 2.6.). Tämä antaa Itäratahankkeelle vahvaa tulevaisuuden uskoa ja Porvoolle kasvupotentiaalia pitkällä tähtäimellä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut