Vaalikynä: Tulevaisuus vaatii meiltä tekoja joka päivä

Oma ajatteluni lähtee siitä, että ympäristön kantokyvystä huolehtiminen vaatii taakseen vakaan talouden, kirjoittaja miettii. Laura Heino

Nea Hjelt, kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas, Kokoomus, Porvoo

Olen pohtinut jo pitkään kysymystä: Miten tehdä porvoolaisille paras mahdollinen Porvoo? Mielestäni unelmien kotikaupunki rakentuu muutamista keskeistä teemoista.

Meiltä tullaan tulevaisuudessa vaatimaan uudenlaista osaamista ja uusia taitoja ja siksi tarvitsemme esimerkiksi kouluja enemmän kuin koskaan. Kaikenikäisten porvoolaisten osaamiseen ja oppimiseen tulee panostaa. Näin pidämme huolta siitä, että suomalaiset pärjäävät tulevaisuudessakin globaaleilla markkinoilla. Porvoossa tulee tarjota tulevaisuudessa maailman parasta opetusta.

Koronalla on ollut suuri vaikutus kaupunkilaisten jaksamiseen. Erityisesti nuoret ja perheet voivat huonosti ja tarvitsevat arjessa aiempaa enemmän apua ja tukea. Kaupungin tulee varmistua siitä, että meillä on tarjota kaupunkilaisille esimerkiksi tarvittavat mielenterveyspalvelut kohtuullisessa ajassa. On tärkeää pitää huolta ihmisten kantokyvystä ja varmistua siitä, että myös ennaltaehkäiseviin toimiin panostetaan aiempaa enemmän, kun sille on tarvetta.

Kestävän kehityksen kautta turvaamme nykyisille ja tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Oma ajatteluni lähtee siitä, että ympäristön kantokyvystä huolehtiminen vaatii taakseen vakaan talouden. Tulevalta valtuustolta tullaan vaatimaa vastuullista ja kestävää otetta talouden suhteen ja ilmastonmuutos tulee huomioida vielä aiempaa paremmin päätöksenteossa. Porvoon kunnallisveroprosentti on korkea, kun otetaan huomioon pääkaupunkiseudun vuosittainen keskustelu jo valmiiksi matalampien kunnallisveroprosenttien laskemisesta. Jos haluamme olla pääkaupunkiseudun kanssa kilpailukykyinen, tulee meidän keskustella tulevalla kaudella kunnallisveroprosentin laskemisesta.

Porvoon kaupunki tarvitsee mielestäni erityisesti kunnianhimoista kaupunkisuunnittelua ja rakentamista ollakseen tulevaisuudessa houkuttelevampi kaupunki. Meidän tulee tarjota monipuolista asumista sekä viihtyisiä asuinalueita ympäri kaupunkia. Onnistunut kaupunkisuunnittelu vaatii kuitenkin pitkäjänteistä ja johdonmukaista työtä sen puolesta, että meillä on tulevaisuudessa vielä parempi kaupunki, jossa elää.

Kun ihmiset voivat hyvin voi koko kaupunki paremmin.

Kommentoi