Pääkirjoitus: Jalkapalloturismi puhuttaa

Jalkapallofanien Venäjältä tuomat koronatartunnat huolestuttavat. Lehitkuva / Emmi Korhonen

Miesten jalkapallomaajoukkuetta seuraavien turistien Pietarin-tuliaiset herättävät kovaa keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa. Se ei ole ihme, sillä Venäjältä palanneisiin turisteihin on liitetty jo yli 200 uutta koronatartuntaa.

Iso joukko suomalaisia matkusti paikan päälle yhteen maailman koronakiihdyttämöistä – sellainen Venäjä juuri nyt on. Joukossa oli monia porvoolaisia ja muualla Itä-Uudellamaalla asuvia futisfaneja. Reissu näkyy jo julki tulleissa uusissa paikallisissa positiivisissa koronatestituloksissa.

Tautipesäkkeestä palattiin osin testeittä ja esteittä, vaikka koronan leviämisen vaara oli ilmeinen. Näin jälkikäteen voimme sanoa, että jokaisen kotiin palanneen olisi pitänyt mennä testiin ja aloittaa asianmukainen karanteeni. Mutta ainakin osa livahti juhannuksen viettoon ihmisten keskelle.

Jalkapalloturismilla voi olla ikävät seuraukset, sillä THL:n edustajat ovat jo väläyttäneet kiristyviä koronatoimia keskellä kauneinta kesää.

Rokotukset onneksi etenevät, mutta kattavuus ei ole väestötasolla vielä riittävä, eikä niiden tehosta uusiin ja vaarallisiin variantteihin ole täyttä varmuutta. Valitettavasti rokottamattomien joukossa on yhä massoittain vilkkaasti liikkuvia 2–35-vuotiaita, jotka eivät halua ottaa rokotetta. Nyt mallia saisi ottaa vanhemmasta väestä, joka on hoitanut osuutensa hienosti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut