Pääkirjoitus: 11 villisian tapaus kummastuttaa

Porvoonväylän poikkeuksellinen villisikakolari on puhuttanut kansalaisia. Kuvituskuva. Arkisto / Juha Perämäki

Uusimaa uutisoi 19.7. erikoisesta onnettomuudesta, jossa Porvoonväylällä oli kuollut peräti 11 villisikaa.

Henkilöauton ja sikalauman törmäys oli tapahtunut jo useita päiviä aiemmin, perjantain vastaisena yönä kello 0.20.

Pelastuslaitos tai poliisi eivät olleet aktiivisia onnettomuudesta tiedottamisesta. Poikkeuksellisesta tapauksesta kertoivat sipoolaisen metsästysseuran edustajat, joiden tehtäväksi jäi jälkien siivous.

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä ihmetelty, miten yksi henkilöauto onnistuu kertarysäyksellä ajamaan hengiltä kolme aikuista sikaa ja kahdeksan poikasta. Tätä Uusimaan toimituksestakin on koetettu viranomaisilta tiedustella.

Onnettomuudesta ei ole vireillä tiettävästi minkäänlaista tutkintaa, kun rikostakaan ei ole aihetta epäillä. Ei olisi tässä tapauksessa pahitteeksi, että onnettomuuteen saataisiin hiukan lisävaloa, kun lopputulema oli näinkin dramaattinen.

Onko sikalauma esimerkiksi juossut ramppia alas suoraan päin autoa, jolloin väistämisen mahdollisuutta ei tosiasiallisesti ole ollut? Mistä tällainen käytös olisi voinut johtua?

Kansalaiset ovat nykypäivänä huolissaan hyvin monenlaisten eläinten kokemista kärsimyksistä. Ehkä ainakin harvinaislaatuisimpien eläinonnettomuuksien selvittämiseen voisi uhrata viranomaistyötä.

Kommentoi