Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Uudet vetonaulat tarpeen Porvoolle

Koronan rampauttama matkailukesä 2021 on hyvässä vauhdissa. Kun ulkomaille lähtöön on kynnystä, ovat kotimaiset matkailijat jälleen viime viikkoina täyttäneet Vanhan Porvoon kauppakadut ja jokirannan promenadin.

Runo-hotellin avaaminen näkynee siinä, että aiempaa useampi päiväkävijä jää kaupunkiin myös yöksi. Tällöin kasvaa tarve matkailijoita kiinnostaville aktiviteeteille ja vetonauloille.

Porvoo on pärjännyt pitkään Suomen komeimmalla kaupunkinäkymällä, joka avautuu turistin eteen vanhalle sillalle tullessa. Toki kaupungin ravintola- ja kahvilakirjo on myös huippuluokkaa. Mutta kirkko ja vanhat talot eivät riitä matkailijalle päiväkausiksi.

Kokonniemen alueessa on valtavasti potentiaalia. Missään muussa keskisuuressa kaupungissa ei ole laskettelurinnettä kävelymatkan päässä keskustasta ja huikein jokirantanäkymin. Elokuun alussa rinteiden väliin valmistuu seikkailupuisto, joka tarjoaa tekemistä aktiivi- ja perhelomailijoille.

Toivottavasti uusi vierasvenesatama lähivuosina tuo Porvoon veneilijäpalvelutkin tähän päivään.

Kesäinen uimapaikka kaupunkikeskustassa olisi myös tarpeen. Jos Maariin ei sovi museoviraston mielestä mitään laittaa, ja jokivesi arveluttaa, kannattaisi harkita maauimalahanketta. Uimahallin viereen se sopisi mainiosti ja palvelisi turistien ohella porvoolaisia, joita hallin pitkät huoltotauot harmittavat.