Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Rytmit kuntoon ennen koulunalkua

Koulujen syyslukukauden alkuun on aikaa kaksi viikkoa. Niinpä nyt on sopiva aika ryhtyä valmentamaan pieniä koululaisia turvalliseen koulutiehen ja siinä samalla runnomaan nuorten unirytmiä koulutyöhön soveltuvaksi.

Koulun alkaminen on iso askel lapselle ja vanhemmille ja tuo mukanaan paljon uusia opittavia ja muistettavia asioita. Koulumatka on tie lapsen itsenäiseen liikkumiseen.

Matkan läpikäyminen yhdessä lisää lapsen turvallisuutta ja lieventää vanhempien huolta. Reitin lisäksi lapselle opetetaan oikeita toimintamalleja siinä liikenneympäristössä, jossa hän päivittäin liikkuu. Yksi opastuskerta ei riitä!

Liikenneturvallisuus pitää ottaa luonnolliseksi osaksi kaikkea liikkumista lapsen kanssa. Näin turvallinen liikkuminen tulee tutuksi pienestä pitäen.

Koulumatkaksi valitaan aina turvallisin reitti. Se ei kuitenkaan välttämättä ole se lyhyin mahdollinen.

Onnellisia ovat ne lapset, joiden vanhemmilla on nyt ajoissa ennen koulun alkamista käydä läpi lapsen kanssa koulumatkan vaaralliset paikat ja antaa ohjeet.

Arkiaamut ovat monissa perheissä kiireisiä. Aikaa on kuitenkin kaikilla saman verran. Miksi venyttää nukkumaanmenoa niin, että aamusta syntyy toistuvasti jonkinasteinen katastrofi?