Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Hyvällä asenteella kohti mitalia

Tokion olympiakisojen alku vaikutti suomalaisittain surkuhupaisalta, kun ensin jousiampuja Antti Vikström kärsi välineongelmista ensi kertaa urallaan ja sitten kouluratsastaja Henri Ruosteen hevonen säikähti huppupäistä kameramiestä.

Mutta onneksi pelin henki muuttui nopeasti. Suomalaisuimarit Ida Hulkko etunenässä ovat pitäneet Suomen ennätyksiä pilkkanaan ja purjehtijat jahdanneet kärkipaikkoja. Skeet-ampuja Eetu Kallioinen tähtäsi jo mitaliin, mutta jäi täpärästi neljänneksi ja oli musertuneen pettynyt.

Olympiakisat ovat urheilijoiden unelmien täyttymys ja siksi tilanne on niin armoton. Yksikin virhe voi riittää pilaamaan vuosien työn. Kukaan meistä ns. tavallisista tallaajista ei koe työurallaan mitään samankaltaista.

Siksi suomalaisurheilijoiden hyvä asenne ilahduttaa. Heitä on haukuttu turisteiksi ja todettu, että mitali olisi yllätys. Nuori Kallioinen suoritti hienosti, mutta se ei paljon häntä lohduttanut.

Jos Suomen joukkueen tekemisen taso jatkuu samanlaisena, ei Venäjän lentopallomaajoukkueen käskijä Tuomas Sammelvuo enää ole todennäköisin suomalaismitalisti. Onnistumiset ruokkivat uusia onnistumisia ja kesäkisojen mitaliketju saadaan pidetyksi ehjänä. Porvoolaiskatsomoissa toivotaan toki, että Sara Kuivisto painelee 800 metrillä ensimmäisenä suomalaisena alle kahden minuutin.