Pääkirjoitus | Maistelu kuuluu loppukesään

Porvoossa vuonna 2016 lanseerattu ruokajuhla Smaku on erinomainen nosto kaupungin matkailuvaltista eli omaleimaisesta ravintolapaletista.

Useissa Porvoon kokoisissa ja isommissakin kaupungeissa ketjuravintolat hallitsevat tarjontaa. Porvoossa ovat toki läsnä tärkeimmät pizza- ja hampurilaisketjut, mutta paikallisten ruokapaikkojen kirjo on laaja ja laadukas.

Elo–syyskuun vaihteen Smakun aikana 17 kaupungin ravintolaa ja kahvilaa kilvoittelee siitä, kuka on luonut parhaan maisteluannoksen. Monet hyvän ruuan ystävät lähtevät kiertämään paikkoja – menee ainakin kolme iltaa, jos haluaa testata jokaisen.

Ravintola-alaa vaivaava työvoimapula ei juurikaan vaikuttanut Smaku-ravintoloiden määrään. Osallistujien on silti täytynyt harkita, kannattaako heidän sitoutua 5–7 euron hintaisten maisteluannosten valmistukseen riittävällä volyymillä. Nyt kun näyttää siltä, että ulkomaalaisia matkailijoita ei juuri Suomeen saada, niin loppukesästä ravintolat eivät ole ollenkaan niin täysiä kuin viime viikkoina. Smaku-tempaus järjestetään myös Loviisassa LWT-viikonloppuna.

Takavuosikymmeninä suosittuja olivat juomatapahtumat, joissa kierrettiin ravintoloita juomassa drinkki tai tuoppi per kuppila. On ilahduttavaa, että suomalaiset voivat innostua nykyisin ruuasta samalla tavalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut