Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Porvoo putoaa leirintäkartalta

Porvoon leirintäalue Kokonniemessä on sulkenut porttinsa, eikä tietoa uudesta yrittäjästä ole.

Kaupunki päättänee syksyn aikana mitä seuraavaksi tapahtuu. Kokonniemen camping on toiminut laina-ajalla jo pitkään, sillä jo vuonna 2010 päätettiin, että leirintä siirretään Kokonniemestä Staffakseen Veckjärvelle.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja todetakseen, että leirintäalueen synty Staffakseen on vielä kaukana. Kaupungilla on jonossa iso nippu tärkeämpiä investointeja. Jollei Kokonniemeen löydetä tyydyttävää väliaikaisratkaisua, putoaa Porvoo leirintäkartalta.

Vaikka matkailijoiden majoitusvaatimukset ovatkin vuosi vuodelta kasvaneet, ovat laadukkaat leirintäalueet pitäneet pintansa. Porvoossa satsauksia ei ole Staffas-päätöksen vuoksi tehty, joten Kokonniemi on kuulunut kuihtujiin.

Matkailuautojen ja vaunujen suhteen Porvoon tilanne ei ole niin huono, kiitos yksityisten toimijoiden ylläpitämien alueiden. Myös Kokonniemeen jää kaavan mukaan karavaanaripaikkoja.

Porvoon matkailun vetovoiman kannalta tärkeintä on nyt saada vierasvenesatama-hanke vihdoin liikkeelle ja länsirannalle lisää hotellikapasiteettia. Leirintäalue jää tässä kilvoittelussa kyllä odottamaan vuoroaan. Kaupungin olisi syytä todeta alueen kävijämäärät viime vuosilta ja perustaa päätös tätä kautta tarpeen vähäisyyteen.