Pääkirjoitus | Rakennusstartti joen itäpuolella

Porvoon länsiranta joen ja Tolkkistentien välissä on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana hurjasti. Alueelle on koko ajan kohonnut uusia kerrostaloja ja tiiviisti, mikä ei ole ollut aina naapureiden mieleen. Asuinrakentaminen ei ole kuitenkaan törmännyt valituksiin.

Toisin on ollut Porvoonjoen itärannalla. "Vanhan" keskustan tonteilla ei ole päästy uudisrakentamaan. Useimmiten ongelmaksi on nostettu tonttien vanhojen rakennusten suojelukysymykset, mutta 5–6-kerroksisten uudistalojen rakennusaikeet ovat myös olleet naapureille ja osalle poliitikoista punainen vaate. Kaupunkikeskustassa korkeankin rakentamisen pitäisi kuitenkin olla vaihtoehto.

On siksi ilahduttavaa, ettei Aleksanterinkadun itäpään kaavasta valitettu. Rakennusyhtiö FH Invest aikoo aloittaa 60 asunnon kohteen rakentamisen tänä syksynä. Myös Porvoon A-yhtiöillä on suunnitteilla vuokra-asuntoja kaava-alueelle.

Toivoa sopii, että myös Etolan keskustatontin ennakkomarkkinoinnissa oleva uudiskohde Charlotta kiinnostaisi nyt siinä määrin, että YIT:n rakennushanke käynnistyisi. Muitakin syystä tai toisesta käynnistymättä jääneitä tontteja on koko joukko.

Porvoonjoen itäpuolinenkin keskusta kaipaisi lisää ihmisvilinää ja uudet asukkaat sitä parhaiten toisivat. Pian virka-ajan alkuillasta alue hiljenee nopeasti, mikä selittää porvoolaisten epäluuloja esimerkiksi torisuunnitelmien onnistumisen suhteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut