Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suurta välinpitämättömyyttä Porvoon kaupungin taholta

Porvoolaiset bussifirmat putosivat pois kaupungin tilausajojen kilpailutuksesta, kun kaupunki ei pitänyt lupaustaan eikä ilmoittanut heille kilpailutusajankohdasta.

Kuka tai ketkä lupasivat? Missä on heidän vastuunsa?

Virhe vaietaan kuoliaaksi, mutta kyllä riittää selostusta siitä, mitä vastaisuudessa aiotaan tehdä. Miksei tehty nyt?

Kaupungin viestintäkäytäntö on perin kummallinen. Jos et seuraa kaupungin sivuja joka tilanteessa, et tiedä, mitä täällä tapahtuu.

Sen sijaan, että tiedottajan pitäisi viedä kaikki tärkeät, kaupunkilaisia, yrittäjiä jne. koskevat asiat myös median tietoisuuteen, jotta lehtiä lukeva voi niitä sieltä lukea. Viestintätutkinnon suorittaneena tiedän, että tiedon pitää kulkea sitä koskevan nenän eteen, eikä niin, että sitä joka päivä pitää etsiä ja näpelöidä kaupungin nettisivuja. Jos ei viestijä osaa, niin kyllä lehti ainakin osaa valita tärkeimmät aiheet julkaistaviksi – kuten tämänkin.

Vastaisuudessa kyllä luvataan hoitaa yhteydet Porvoon Yrittäjiin, informoida yrityksiä kilpailutuksista – ja tiedottaa nykyisille toimijoille. Tämähän olisi pitänyt olla itsestään selvä konsepti koko ajan.

Sitä paitsi, kun näin tehdään jatkossa, porvoolaiset yrittäjät voivat taas jäädä pois, sillä yksikään heistä ei ole valitettavasti ”nykyinen eli nyt valittu toimija”. Onhan se tietenkin hyvä, että nyt, ympäri Suomen valitut bussifirmat saavat henkilökohtaisen tiedon osallistua seuraaviin kilpailutuksiin.

Kyllä olisi asiasta vastaavan jo kilpailutuksen aikana pitänyt ihmetellä, missä ovat porvoolaiset, aiemmin hommaa hoitaneet yrittäjät, ja kysellä heiltä asiaa. Elinkeinopäällikköä toden totta tarvitaan.