Lukijalta | Ikäihmisten hyvinvointi on meidän kaikkien etu

”Ylös, ulos ja liikkeelle!” Kuten tutkimukset ja Elin Blomqvist-Valtonen kolumnissaan (Uusimaa 10.9.) toteavat, erilainen liikunta kävelystä kuntosaliharjoitteluun on kaiken ikäisille entistä tärkeämpää. Erityisesti liikunnan merkitys korostuu ikääntyessä, jolloin ikääntyville tarjottavat erilaiset liikuntamahdollisuudet ovat niin yksilön kuin kansanterveyden näkökulmasta tärkeitä.

Kuten kaupungin hallituksen varapuheenjohtaja Blomqvist-Valtonen toteaa, korona rajoitti mahdollisuuksia sisäliikuntaan erityisesti ikääntyneillä - voisiko Porvoossakin, nimenomaan keskustan alueella, olla senioreille liikuntapuisto, jossa on harjoittelulaitteet lihaskunnon, koordinaation ja tasapainon harjoittamiseen. Nämä ovat keskeisiä asioita ikääntyessä. Seniorien liikuntapuisto sopii kaikille, kun se oikein rakennetaan.

Hyvä mahdollisuus sellaiselle avautuu myös Kokonniemessä, jonka suunnittelussa voi hyödyntää jo eri puolilla Suomea olevia liikuntapuistoja, kuten Haminassa. Siellä liikuntapuisto on keskustan välittömässä läheisyydessä, kirjaston takamaalla. Keskeisellä paikalla olevalla liikuntapuistolla on parhaat edellytykset tulla huomioiduksi ja hyvään käyttöön.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut