Vallaton vahtikoira, kolumni: Parkkipaikka olohuoneessa

Vallattomilta tuntuvia ehdotuksia oli nähtävillä torin kaavasta: amfiteatteria, paviljonkia, ravintolaa ja vaikka mitä. Torista kaupunkilaisten toinen olohuone? Se ensimmäinenhän on Jokiranta, josta muuten tehtiin valtuustoaloite jo 1979. Ei helpolla kaupunkilainen usko ei, tarvittiin seuraava sukupolvi ymmärtämään visionäärien aikeita ja toteuttamaan aloite.

Nythän pelätään torin kaavan syövän parkkipaikat ja bussiliikenteen. Torilla seisomista ei bussiliikenteen aikataulut enää salli. Milloin muuten olette nähneet torilla kymmenen bussia yhtaikaa? Ovatko Piiraisen joukot olleet töissä laisinkaan, kun ei tahdo kepillistä keretä heittää kuski.

Parkkipaikoistakin on mukamas huutava pula. Tori pitäisi pyhittää autoille, jotta siellä saisi esitellä menopelejään, kuten nuorisolla oli tapana vielä sukupolvi sitten.

Samaan ääneen kerrotaan totuutta siitä, että keskustassa ei enää ole palveluita. Tämä lienee olohuonedenialistien mielestä parkkipaikkojen puutteen syytä, vaikka paljaalla silmälläkin näkee parkkipaikkojen ammottavan tyhjyyttään. Vähintään pysäköinti on liian kallista, kun taas stadilaisen mielestä lähes ilmaista. Ainakaan mummo ei pääse taksilla Osuuspankkiin (sehän on ainoa palvelua harrastava pankki nykyisin).

Keskustan palvelutarjontaan tuskin tulee lisää yrittäjiä parkkipaikkojen lisääntymisen johdosta, ei vaikka pysäköinti olisi täysin maksutonta. Ilmaista se ei koskaan tule olemaan, koska kulut eivät ainakaan laske. Palveluita syntyy kysynnän mukaan ja siksi vain kysyntää lisäämällä syntyy lisää palveluita. Parkkipaikkoja kannattaa rakentaa lisää sitten, kun kysyntää niille on. Keskusta tarvitsee ensin lisää asukkaita tekemään pohjan palveluiden kysynnälle.

Vallaton vahtikoira haukkuukin kaikki pysäköintipaikkoihin ja bussipysäkin sijaintiin takertuvat poliitikot kapeakatseisiksi yksityiskohtiin tarttuviksi populisteiksi. On omattava kauaskatseisuutta ja vallatonta mieltä, uskallusta edustaa sitä seuraavaa sukupolvea jo nyt. Mielettömätkin ideat voivat joskus toteutua, jos poliitikolla on rohkeutta vastustaa nykyaikaa ja olla se tulevaisuuden tekijä.

Torilla seisomista ei bussiliikenteen aikataulut enää salli.

Vallaton vahtikoira heiluttaa iloisena häntää kaavaluonnoksen puolesta.

Vallattoman vahtikoiran aatoksia lisää Iskelmäradio Porvoo 99.8 Mhz tänään klo 13.15

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut