Pääkirjoitus | Heijasta itsesi, pimeydessä kulkeva

Heijastimista ja lapsista liikenteessä muistutellaan ja huolehditaan syksyisin pimeän kauden alkaessa, mutta myöhemmin asia tapaa unohtua. Meillä täällä etelärannikolla meren äärellä saattaa pimeää aikaa vesisateineen riittää jouluun asti ja sen ylikin satunnaisia lumisateita tai kuuraisia talviaamuja lukuunottamatta.

Talvikausi on totuttuun tapana pimeä, harmaa, musta tai ainakin niin valoton, että talvirenkaiden vaihtotöiden yhteyteen on hyvä yhdistää myös kattavan heijastinten ja valolaitteiden tarkistuksen. Jo hämärtyvässä iltapäivässä alkaa olla hankala erottaa väylien penkereillä kulkijoita, suojatietä ylittävää pyöräilijää tai muuta tummiin asusteisiin sonnustautunutta.

Koiranulkoiluttajat heijastinliiveineen ja vilkkuvaloineen koirissa erottautuvat näkyvästi edukseen. Harmillisen moni pukeutuu mustaan, eikä hihansuissa saati muualla vilku mikään.

Näkemättä ei voi väistää, hidastaa tai reagoida ajoissa. Yksinkertaisia heijastavia tarroja, heijastimia, led-valaisimia ja muita näkyväksi tekeviä apuvälineitä on kaupoissa hyvä valikoima muutamalla eurolla. Niihin kannattaa nyt satsata. Se on halpa henkivakuutus riippumatta siitä miten liikkuu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut