Lukijalta | Koska saadaan kunnon kalaravintola Porvooseen?

Porvoossa on runsaasti ravintoloita, ja monenlaista on tarjolla, mutta missä on kotimainen villikala; merestä tai järvestä pyydetty?

En halua pihvilihaa, en napolilaista pizzaa, enkä grilliruokaa, vaan kotimaista kalaa. On jokea, merta, järveä, mutta kalaa ei löydy ruokalistoilta. Synnyinkaupungissani Helsingissä sai aikoinaan paitsi tuoretta silakkaa, niin vastasavustettua tai hiillostettua silakkaa, jotka ovat jääneet makumuistiini esimerkkeinä siitä, miten yksinkertainen ruoka on parasta, kunhan se on tuoretta.

Entä nykyään; kaupasta löytyy lähes hajoamispisteessä olevia silakkafileitä - ei todellakaan tee mieli paistaa niitä. Tai vastaavasti savusilakoita jotka ovat pilalle pehmenneitä tai muita kaloja, jotka ovat parhaat päivänsä nähneitä.

Eräänä kertana löytyi kaupan valikoimista ahvenkukko - mutta kun tutkin valmistusaineita, löytyi listalta kasvisrasvaseos, jolla ei pitäisi olla mitään tekemistä kukkoperinteen kanssa. Näillä esimerkeillä ei sinänsä ole mitään erityistä yhteyttä Porvooseen, vaan siihen, miten vaikeaa on tuhansien järvien maassa ja maassa jossa merenrantojakin riittää, löytää ravintolaa, jossa voi syödä villikalaa. Mutta jospa Porvooseen joskus perustettaisiin kalaravintola. Sitä odotellessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut