Nea Hjelt, kolumni: Toimitaan huomenna yhdessä paremmin

Lähipäivinä on valtakunnallisesti paljon puhuttanut monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat. Lähdin pohtimaan, asiaa kuntien ja päättäjien näkökulmasta.

Me valtuuston ja lautakuntien jäsenet teemme jatkuvasti päätöksiä, jotka koskevat kaikkia kaupunkilaisia. Virkamiehet sekä eri alojen asiantuntijat valmistelevat asiat, mutta lopuksi me poliittiset päättäjät päätämme siitä mitä Porvoon kaupunki tekee ja millaisena kaupunki näyttäytyy kaupunkilaisille ja mahdollisille uusille asukkaille.

Oma ajatteluni lähtee siitä, että valtuutettuna minut on valittu hoitamaan meidän kaikkien kaupunkilaisten yhteisiä asioita. Jotta itse voin hoitaa näitä asioita parhaalla mahdollisella tavalla, vaatii se taustalleen paljon tietoa ja perehtymistä. Ennen kaikkea se kuitenkin mielestäni vaatii halua ymmärtää mistä asiassa on kyse ja ketä päätös koskee.

Porvoon kasvaessa meistä tulee koko ajan monimuotoisempia myös kaupunkina ja joudumme uudenlaisten tilanteiden eteen. Havahduin viime viikolla siihen, että meidän pitäisi ymmärtää vielä aiempaa paremmin monimuotoisuutta ja inkluusiosta päätöksenteon yhteydessä. Työ tämän suhteen on kaupungissa kuitenkin jo aloitettu ja mikä tärkeintä löytyy tahto oppia ja ymmärtää paremmin.

Inkluusioon, monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat ovat moniulotteisia ja laajoja.

Ne ovat kuitenkin asioita, jotka ovat täysin otettavissa huomioon asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jatkossa tunnistamme aiempaa paremmin näkyviä ja ei-näkyviä esteitä ja kehitämme niitä, kehitämme rakenteita, luomme vahvempaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja parannamme yhdenvertaisia mahdollisuuksia. Näiden kysymysten huomioimisesta meillä on kaikilla kollektiivinen vastuu.

Porvoon kasvaessa meistä tulee koko ajan monimuotoisempia

Kirjailija ja aktivisti Maya Angelou on todennut: “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.” En voisi olla tästä enempää samaa mieltä. Yhdenvertaisuus vaatii meiltä aktiivista työtä ja toimintaa, pelkkä tietoisuus ei riitä. Selvitetään, kysytään, opitaan ja toimitaan yhdessä huomenna paremmin.

Kirjoittaja on Porvoon kaupunginhallituksen jäsen ja kaupunginvaltuutettu (kok.)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut