Lukijalta | Kaikissa kriiseissä on aina uhkien lisäksi myös mahdollisuus

Kanssakulkijat,

Olemme kohta kaksi vuotta kärsineet. Viruksen aiheuttama pandemia vaikuttaa kaikkeen elämäämme. Näin tapahtuu niinäkin hetkinä, kun emme edes muista kantaa siitä huolta. Silloinkin sen syvään itänyt henkinen vaikutus pitää meissä yllä valmiustilaa. Stressitasomme on itse sitä enää huomaamattamme korkea.

Yhteisönä kärsimme siten, että hauraimmat ja epäonnisimmat meistä murtuvat. Kuukaudesta toiseen luemme ja kuulemme useita kertoja päivässä siitä, kuinka moni on saanut tartunnan. Saamme selville, millaista on elämä teho-osastolla. Meitä mietityttää, miten lapsemme tai vanhempamme voi juuri nyt.

Koronaviruspandemia. Merkillinen sana. Kaksi vuotta sitten emme olisi ymmärtäneet sen merkitystä.

Nyt sen vuoksi asetetut rajoitukset, siitä johtuva eristäytyminen aiemmasta elämästä, siitä seuraava kontaktien katkeaminen moniin läheisiin, sen takia sulkeutuneet mahdollisuudet virkistykseen ja moniin harrastuksiin, siitä seurannut ystävyyssuhteiden kuivuminen, sen vuoksi katkenneet romanttiset suhteet, sen aiheuttama työilmapiirin kiristyminen, oikeastaan lähes kaikki arkeen ja juhlaan liittyvä ovat lisänneet ahdistusta ja masennusta. Terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaiset esittelevät tilastoja, joiden mukaan yhteiskuntamme ja koko maailma sairastaa koronapandemian lisäksi yhä pahenevaa korona-ahdistusta.

Mitä voimme tehdä? Voimmeko tehdä mitään?

Kaikissa kriiseissä on aina uhkien lisäksi myös mahdollisuus.

Meidän mahdollisuutemme on kasvaa henkisesti vahvemmaksi yhteisöksi. Me voimme oppia olemaan ihmisiksi. Me voimme oppia uudelleen olemaan ystävällisiä. Me voimme harjoittaa lähimmäisenrakkautta. Me voimme oppia ymmärtämään, että meidän tehtävämme on tukea toinen toistamme.

Oikein hyvää joulua jokaiselle, aivan jokaiselle, Porvoon asukkaalle!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut