Lukijalta: | Me hoitajat olemme pahasti alipalkattuja

Pahoitin mieleni 12.1. Ylen uutisoimasta tutkimuksesta ”jos hoitajien palkkoja korotettaisiin 300 euroa, maksaisi se yhteiskunnalle miljardi euroa.”

Mitä sitten, minkä muun alojen korotuksia uutisoidaan näin negatiivisesti, uutisointi olisi voinut näin vaalien alla olla ”maksaisi vain miljardi euroa”.

Hoitajat ovat työn vaativuuteen nähden todella alipalkattuja. Hoidamme ihmisiä emme valmista esineitä/tuotteita joten tuottavuutta ei ole, vastuu on ihmisistä ei esineistä. Työ on kolmivuorotyötä, raskasta henkisesti ja ruumiillisesti, varsinkin näin epidemian aikana.

Työskentelen tehostetussa ympärivuorokautisessa psykogeriatrisessa asumispalveluissa, olen lähihoitajan peruskoulutuksen lisäksi suorittanut muistihoitajan erikoisammattiosaamisen ja saattohoitaja koulutuksen.

Erikoisosaamisesta ei kunta-alalla makseta minkäänlaista palkanlisää, peruspalkkani on 2 271,18 euroa ja verojen, eläkemaksujen ja työttömyysmaksujen jälkeen käteen jää 1 711,25 euroa + vuorotyölisiä keskimäärin kuukaudessa noin 200 euroa käteen.

Näin vaalien alla ja epidemian aikana ei ole ihme jos hoitoalalle ei ole tunkua palkkaa ei voi mitenkään verrata teollisuuden palkkoihin. Vuorolisistä ei kerry kohtuullista palkanlisää ja vuorotyöhän tarkoittaa epäinhimillisiä työvuoroja, univelkaa, ei ole arkipäivätyötä eikä viikonloppu vapaita.

Teen työtäni täydellä sydämellä ja ole huolissani tulevaisuudesta kuka jatkossa hoitaa vanhuksia, vammaisia tai muita esim. ympärivuorokautista tehostettua hoitoa tarvitsevia. Kotihoidosta puhumattakaan siellä tilanne vielä pahempi työntekijöitä ei ole.

Hoitoalalta hakeudutaan muihin töihin eikä ihme.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut