Vaalikynä | Hyvinvointi tarvitsee monipuolista näkemystä

Olen ehdolla koska haluan olla mukana vaikuttamassa jotta meillä on tulevaisuudessa hyvät mahdollisuudet nopeasti saada apua kun sitä tarvitaan ja verorahat käytetään ensisijaisesti palveluiden tuottamiseen eikä hallintoon. En ole ainoa ehdokas, joka on tällä teemalla lähtenyt vaaleihin. Kaikkihan haluamme tätä.

Valtaosalla ehdokkaista on tällä hetkellä pitkä lista toiveista ja samalla peräänkuulutetaan kevyttä hallintoa ja kustannusten karsimista. Tämä on ongelma minkä olen omassa ammatissani, laatuinsinöörin työssä, kohdannut useasti. Haluamme laatua ja nopeat toimitusajat, edulliseen hintaan. Sama pätee siihen toimintaan mitä toivomme uusilta hyvinvointialueilta. Lääkkeeksi tähän ristiriitaan haluaisin tarjota kolme keinoa: asiakkaan valinnanvapaus, prosessiosaaminen ja henkilöstön kuunteleminen.

Kun hyvinvointialueiden hallintoa rakennetaan, tulisi olla mahdollista tuoda mukaan vaihtoehtoja jossa syntyy terve kilpailu ei kiireellisessä palveluissa. Tämä on tulevassa mallissa pitkälti unohdettu. Palveluseteli-järjestelmä tai erilaiset vakuutusjärjestelmät voisi tuoda apua tähän.

Tuotantotalous- ja logistiikkaosaamista tulisi hakea, kun valmistellaan rakenteita ja prosesseja. Lääketieteellisen ja julkishallinnon osaamisen lisäksi tarvitaan keinoja ja työkaluja tarkastella ja kitkeä hukka pois päivittäisestä toiminnasta sekä ratkaista resurssitehokkuuden ja virtaustehokkuuden ristiriita. Tätä osaamista on tuotava mukaan valmisteluun.

Jotta tämä onnistuisi, olisi tärkeä saada myös tuleva henkilöstö osallistumaan yhdessä tulevan työnantajan kanssa rakentamishankkeeseen. Henkilöstö näkee ongelmat ja kipukohdat ja heitä tulisi tässä kuunnella. Tarvitsemme heitä, jotka osaavat kuunnella ja huomaavat hiljaisimmat yhteiskunnassa. Ja he jotka näkevät ajoissa pienet merkit ja puhuvat niistä varhain.

Toivon, että meillä on Itä-Uudellamaalla monipuolinen joukko edustamassa meitä. Toivon, että löytyy intoa vaalien jälkeen puhua resurssitehokkuudesta ja laadukkaasta toiminnasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut