Vaalikynä: | Inhimillisyyttä ja joustoa palliatiiviseen hoitoon

Jokainen meistä kohtaa jollakin tavoin palliatiivisen hoidon eli oireenmukaisen hoidon tai saattohoidon tarpeen. Aihe on äärimmäisen tärkeä, sillä yhä useampi Suomalainen tarvitsee väestön ikääntyessä palliatiivista hoitoa. Eikä aina suinkaan ole kyse ikääntyneestä, palliatiivisen hoidon tarve kohtaa kaikenikäisiä. Muiden sote-palveluiden tavoin myös palliatiivisen hoidon tulisi olla yhdenvertaisesti saatavilla.

Olen tehnyt töitä jo useamman vuoden parantumattomasti sairaiden syöpäpotilaiden ja ikäihmisten palliatiivisen hoidon parissa Itä-Uudenmaan alueella. Kokemuksieni myötä tunnen suurta intohimoa vaikuttaa sen puolesta, että alueellamme varmistetaan parantumattomasti sairaan ihmisen korkeatasoinen ja laadukas oirehoito sekä kaikissa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vaalitaan arvokasta elämän loppuvaihetta. Tiedän että meillä on alueella vielä työtä tehtävänä sen eteen, että jokainen parantumattomasti sairas saa arvoisensa, oireettoman kuoleman. Palliatiivisen hoidon arvokkaimpia ominaisuuksia ovat saavutettavuus, joustavuus, läsnäolo, yksilöllisyys ja kiireettömyys ja kohti näiden arvojen mukaista palliatiivista hoitoa tulee meidän tehdä työtä.

Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan parantumattomasti sairaan potilaan oireenmukaista hoitoa, jossa keskitytään oireiden lievittämiseen ja elämänlaadun vaalimiseen. Palliatiivista eli oireenmukaista hoitoa tulisi olla saatavilla diagnoosista riippumatta, silloin kun sairaus on etenevä eikä siihen enää ole parannusta tarjolla. Laadukkaan ja saavutettavan palliatiivisen hoidon puute aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimystä sairastuneelle ja hänen omaisilleen, mitä emme voi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella hyväksyä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut