Vallaton Vahtikoira, pakina: Kaupunginjohtaja kyläpoliitikkona

Vallatonta vaalimainontaa seuratessa on vahtikoiralla karvatkin nousseet pystyyn. Hauveli on aiemminkin ilmaissut närkästyksensä virkamiehen ja poliitikon roolien sekoittamisesta, nyt asia nousi taas esiin siniverisen kaupunginjohtajan avatessa suunsa tavallisten ihmisten asioista. Vaan siitä hieman tuonnempana. Pureudutaanpa nyt ensimmäiseksi ihan poliitikkojen omiin töpeksimisiin. Maahanmuuttopuolue on keksinyt bensan hinnan vaikuttavan terveyskeskusjonoihin. Mitä kalliimpaa bensa on, sitä lyhyempihän se jono on, kun ei ole varaa ajella vastaanotolle. Äänestämällä bensanhinnan korottajat pois, annettiin ymmärtää jopa lasten huostaanottojenkin vähentyvän. Vahtikoira ärisee myös niille äänestäjien aliarvioijille, jotka sotkevat eduskunnan päätösvallassa olevat asiat omaksi aluevaalikampanjaksi. Ainahan turvallisempaa puhua sellaisesta, josta edes jotain tietää kuin vaikeasta perhepalvelusta tai täydentävästä toimeentulotuesta. Kelan alennuskuponkien puolustaminen on toki lähellä kypäräpäisen papin suojeluksessa olevan sijoittajan lompakkoa. Liikemiehen Nyt tavoitteena on taas saada verorahat omaan taskuun tuomalla perhelääkäripalvelua hinnalla millä hyvänsä. Tämän hallissa viihtyvän diilaajan olisi hyvä huomata kyseessä pohjimmiltaan olevan nollasummapeli, lääkäripalveluihin käytettävät ylimääräiset rahat olisi otettava pois sitten jostakin.

Se kotimainen, maalaisliitto, ei kuitenkaan uskaltanut mainostaa itseään ”Kehittyvien maakuntien Suomena”. Kotimaisuudella haluttiin iskeä Joutsenmerkki puoluekenttään erottamaan ulkomailta kopioidut populistiset maahanmuuttopuolueet siitä aidosta alkiosta. Ei tainnut se ikiaikainen haave kuitenkaan muuttaa Suomea maakuntien Suomeksi, kun valtakin halutaan pitää valtiolla ja maakuntien rahoitusta ei uskalletakaan antaa niille itselleen.

Loviisan siniverinen halusi myös laittaa lusikkansa aluevaalisoppaan ja nostaa keskusteluun ratavaihtoehdot. Toiveena oli tietenkin saada äänestäjät antamaan tukensa kuntarajojen mukaan, vaikka hyvinvointialueen idea on nimenomaan hävittää kuntarajat ja tuoda tasa-arvoa. Kaikille fiksuille lintukoirille on kuitenkin selvää se, että parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla. Porvoo näyttää osaavansa valita taistelunsa.

Lisää Vallattomia vaalitarinoita Radio Foni Iskelmä Porvoo 99,8 Mhz klo 13.15 ja uusintana 17.30

Hyvinvointialueen idea on hävittää kuntarajat ja tuoda tasa-arvoa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut