Lukijalta | Konservatiivinen Porvoon toripolitiikka kehityksen jarruna

Keskiviikkona nähtiin omituinen näytelmä Porvoon kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Paluu menneisyyteen on tosi asia. Torin kaavassa konservatiivinen ajattelu nosti 70-luvun jakolinjoja mieleen. Torin pitäisi kaavan vastustajien mielestä olla edelleen Bussien säilytyspaikka, vaikka bussiyritykset itse eivät halua seisottaa niitä juuri lainkaan.

Toinen outo piirre on torin varaaminen autojen pysäköintipaikaksi, vaikka nykyaikaa olisi pysäköintilaitos torin läheisyydessä, jotta toria voisivat käyttää ihmiset virkistäytymis-, kauppa- ja tapaamispaikkana. Pysäköintilaitos voidaan tehdä sitten, kun sille tulee tarve, nyt ei ole kuin neljänä joulunalusajan lauantaina.

Kolmas yksityiskohta on se, että halutaan pitää matkahuollon pakettipalvelut keskustassa, vaikka sitä käyttää lähes yksinomaan yritykset ja siten niiden kuljetukset lisäävät turhaan liikennettä keskusta-alueella. Yksityisasiakkaille on nykyaikaiset ratkaisut kauppojen yhteydessä toimivat noutoautomaatit.

Konservatiivien mielestä myös liikennesuunnitelma olisi pitänyt olla kaavaa tehdessä valmiina, vaikka kaava vasta antaa suunnan liikennesuunnitelman valmistelulle. Mikäli viranhaltijat olisivat tehneet liikennesuunnitelman valmiiksi, olisi heitä syytetty kaavan valmistelusta kuin käärmeen pyssyyn ajamisesta ja lisäksi vähien voimavarojen sekä rahojen tuhlauksesta epävarman asian osalta.

Onneksi edistykselliset voimat ja nykyaikaa ymmärtäviä valtuutettuja oli tarpeeksi paljon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut