Mielipidekirjoitus: | Lämmitettävä täysikokoinen tekonurmi Hamarin kentälle

Porvoosta puuttuu tällä hetkellä täysikokoinen ympärivuotisessa käytössä oleva tekonurmikenttä. Talviharjoitteluolosuhteet ovat puutteelliset suurilta ison kentän lajeilta, joita ovat mm. jalkapallo, rugby ja jenkkifutis. Isoa lämmitettyä tekonurmikenttää hyödyntävien lajien harrastajamäärä on kaupungissa suuri ja harrastuspaikkojen puute talvella rajoittaa toimintaa.

Täysimittaisia tekonurmikenttiä ovat pallokenttä ja Kvarnbackens skolan kenttä. Molemmat kentistä jäädytetään kuitenkin talvisin. Kumpikaan kentistä ei ole myöskään lämmitettävä, jolloin niiden talvikäyttö olisi rajallista. Nykytilanteessa harrastajia kuljetetaan talvisin lähikuntiin kuten lämmitetylle ulkokentälle Söderkullaan. Kaupunki menettää vuokratuottoja, lasten sekä nuorten harrastusmatkat ovat pitkiä ja seurojen toiminnan järjestäminen on haasteellista, kun riittäviä vuoroja on mahdoton naapurikunnista saada eikä isoa kenttää vaativien talvisarjojen pelejä voi järjestää. Uusimaa areena on monipuolisessa käytössä, mutta se ei ole kooltaan täysimittainen jalkapallokenttä.

Hamarin nurmikentän kunnostuksen suunnittelu on alkamassa ja taloussuunnitelmassa on jo varauduttu investointiin. Ehdotamme, että katsomolla varustettu Hamarin kenttä muutetaan lämmitettäväksi tekonurmeksi. Lämmityksessä voi hyödyntää maalämpöä. Hamarin kenttä palvelisi entistä paremmin myös Hamarin ja Peipon kouluja sekä lähialueen asukkaita. Paikallisliikenteen bussipysäkki on kentän vieressä ja kevyenliikenteen yhteydet ovat hyvät mm. rantareittiä pitkin.

Hamarin kentällä on nyt noin 90 parkkipaikkaa ympärivuotisessa käytössä. Jos jääkiekkokaukalon alue hyödynnettäisiin pysäköintiin kesäisin, niin pysäköintiä olisi arviomme mukaan mahdollista kasvattaa 170 paikkaan kesäkaudella.

Hamarin kentän hankesuunnitelmassa on selvitettävä lämmitettävän tekonurmen toteuttaminen, jotta harjoittelu ja otteluiden pelaaminen olisi mahdollista viimeistään talvikaudella 2023-2024.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut