Jonna Voima, Jytyn pj, kolumni: Arvostuksen pitää näkyä palkassa

Korona-aikana on kannettu huolta koteihin kadonneista lapsista ja nuorista. Nuorisotyöntekijä tukee nuorten hyvinvointia samalla ehkäisten syrjäytymistä. Jos perheessä voidaan huonosti päihdeongelman tai muun syyn takia, arjessa selviytymisen tukena voi olla esimerkiksi sosiaaliohjaaja.

Päiväkodissa muun muassa lastenhoitajat vastaavat lasten hoidosta ja kasvatuksesta.

Koulunkäynninohjaaja tukee oppimista ja oppilaita. Koulujen loma-aikana hänen kohtalonaan on usein työnteon palkaton keskeytys.

Kirjastot ovat kuntalaisille tärkeitä. Niissä työskentelee koulutettuja asiantuntijoita, joiden työ on muuttunut täysin viimeisten vuosikymmenten aikana.

Lähihoitajien ja sairaanhoitajien lisäksi sairaaloissa työskentelee mm. väline- ja laitoshuoltajia, joita ilman ei suoritettaisi esimerkiksi yhtään leikkausta turvallisesti.

Entä sitten osastonsihteerit, toimistosihteerit, palkanlaskijat. Niin kauan kuin nämä ammattilaiset hoitavat työnsä, heitä ei juuri julkisessa keskustelussa huomata. Jos heitä ei olisi, mikään ei toimisi. Kauan tekisit itse töitä, jos kukaan ei maksaisikaan palkkaasi?

Lisät voivat nostaa palkkaa, mutta kaikki eivät niitä saa.

Vastaavia ammattiryhmiä on lukuisia, kaikkia on mahdotonta tässä mainita.

Yllä mainittuja tehtäviä tehdään kuntasektorilla. Niiden lähtöpalkka liikkuu kahden tuhannen euron molemmin puolin. Esimerkiksi välinehuoltajalla se on 1 814 euroa, osastonsihteerillä ja lähihoitajalla 2 063 euroa. Erilaiset lisät voivat nostaa palkkatasoa, mutta kaikki eivät niitä saa. Työnantajalla on tietenkin aina oikeus maksaa enemmän, mutta aika moni työnantaja jättää käyttämättä tämän oikeuden.

Yhteinen nimittäjä edellä mainituissa ja muissa kunta-alan tehtävissä on, että työt ovat vaativia ja niitä tekevät pääsääntöisesti koulutettuja naisia. Monessa julkisen sektorin työssä edellytetään ammattikorkeakoulututkintoa, lähes kaikissa ainakin ammattitutkintoa. Palkkataso on jäänyt jälkeen vastaavan koulutustason miesvaltaisista aloista.

Eroa perustellaan usein tuottavuudella. Tuottavuutta onkin vaikea arvioida samalla tavoin kuin yksityisissä yrityksissä. Kuntien työntekijät tuottavat palveluita, joiden arvoa ei mitata rahassa. Henkistä ja fyysistä hyvinvointia, terveyttä, koulutusta, mahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille. Tässä ketjussa on mukana jokainen kunnan työntekijä. Sitä pitää arvostaa, ja arvostuksen pitää näkyä myös palkassa.

Kirjoittaja on porvoolainen ammattiliitto Jytyn puheenjohtaja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut