Lukijalta: | Sekä både että och Porvoossa

Mun unelmien Porvoo on monien koulujen Porvoo. Porvoo, jossa lapsiperheillä on mahdollisuuksia valita lapsillensa koulu toiveiden mukaan. Unelmien Porvoosta puhutaan jo nyt lapsiystävällisenä ja lapsiperheille turvallisena kaupunkina elää. Toivoisinkin, että kouluja korostettaisiin ja tuotaisiin vielä enemmän esille kaupungin strategiassa.

Kielikylpy on toiminut Porvoossa esimerkillisesti ja loisteliaasti jo 27 vuotta. Viime vuosina on useiden kielikylpyyn hakeneiden perheiden lapset jääneet ilman paikkaa ryhmästä, johon on otettu 24 lasta. Kun kielikylpyryhmään haetaan, ovat etusijalla lapset, joiden sisarus on jo kielikylpypolulla. Useat uudet halukkaat ovat jääneet ilman paikkaa, kun jo pelkällä sisaruspaikalla on varattu yli puolet paikoista. Nyt kielikylvyn varhaiskasvatusryhmä pienentyy lain puitteissa 21:een, mikä merkitsee, että yhä useampi lapsi tulee jäämään ilman paikkaa.

Oma poikani oli onnekas ja pääsi toiselta varasijalta kielikylpyryhmään kolme vuotta sitten. Nyt olen saanut yhteydenottoja, joissa on kerrottu, että perheitä on muuttanut Porvooseen kielikylvyn takia, mutta eivät ole saaneet paikkaa. Näin ei pitäisi olla. Nyt, kun kielikylvyn varhaiskasvatusryhmä pienenee 21:een ja tehdään uutta kielikylpytoiminnan suunnitelmaa tuleville vuosille, olisi aika perustaa toinen kielikylpyryhmä ja -luokka. Tällä hetkellä katsotaan myös koulujen oppilaaksiottoalueita uusiksi olisi tämä myös oivallinen hetki. Katsotaanpa naapuriin Sipooseen, jossa noin 21 000 asukasta, heillä on kaksi kielikylpyluokkaa ja näin heillä on mahdollisuus ottaa kesken lukukauden toisesta kaupungista ja kielikylpykoulusta lisää oppilaita luokalle.

Toivon, että valtuustoaloitteeni toisesta ruotsinkielisestä kielikylpyryhmästä etenee ja näin voimme mahdollistaa porvoolaisille lapsille hyvät lähtökohdat vieraiden kielten oppimiseen ja muiden kulttuurien ymmärtämiseen.

Toiseksi toivon, että nyt strategialuonnokseen kirjattu kohta kansainvälisestä koulutuksesta toteutuisi ja meillä olisi rohkeutta perustaa Porvooseen englanninkielinen koulu. Näin saisimme osamme ulkomailta työnperässä muuttavia lapsiperheitä Porvooseen, kun Helsingissä englanninkielinen koulu otsikoi juuri isosti laajentavansa koulua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut