Mielipidekirjoitus: | Porvoon uuden strategian keskiöön palvelut, kasvu ja kehittyminen

Porvoon kaupungin uuden strategian valmistelu on viime metreillä. Kaupunginhallitus on oman esityksensä tehnyt ja viimeinen askel on käsittely 25.5. kaupunginvaltuuston kokouksessa. Strategia on tärkein kaupungin toimintaa ohjaava dokumentti. Strategiassa määritellään suunta kaupungin kehittymiselle vuosiksi eteenpäin.

Viranhaltijoiden pohjaesitys uudeksi strategiaksi oli hyvä, mutta ei täydellinen. Strategian valmistelussa on aina tehtävä valintoja, koska kaikille kaikkea ei ole strategia. Unelmien kotikaupunki rakentuu sen varaan, että nykyisille ja tuleville asukkaille tärkeät palvelut toimivat myös tulevaisuudessa. Samalla kaupungin on kasvettava ja kehityttävä, ja taloutta pitää hoitaa vastuullisesti.

SDP:lle tärkeää on panostaa suurimpien asuinlähiöiden kehittämiseen ja niiden palveluiden turvaamiseen. Samalla meidän pitää siirtyä puheista tekoihin ja kehittää kaupungin sisäistä joukkoliikennettä palvelemaan paremmin asukkaiden tarpeita. Me haluamme, että Porvoo on vahvasti kaksikielinen ja että myös selkokieliseen viestintään panostetaan entistä enemmän.

Kaupungin kasvu vahvistaa pitkällä aikajänteellä kaupungin taloutta ja turvaa mahdollisuuden tarjota asukkaille kattavia palveluita. Me haluamme, että kaupungin keskustan tyhjät tontit saadaan rakentumaan ja kaupunkikuvaa saadaan kehitettyä viihtyisämmäksi ja siistimmäksi. Riittävästi asuntotuotannosta on pidettävä huolta ja keskeinen keino tähän on toteuttaa Porvoon Puistokadun suunnitelmat. Kylärakenneohjelma on vanhentunut ja sen päivittäminen pitää aloittaa heti keskeisten alueiden osayleiskaavan valmistuttua.

Uusi investointeja tarvitaan kasvun ja palveluiden kehittämisen tueksi. Investoinneista pitää aina tehdä huolellinen kokonaisarvio ja tarkastella investointeja hyödyn ja tarpeen näkökulmasta ilman tiukan mekaanisen investointikaton rajoitteita. Kaupungin lainakanta pitää kuitenkin pyrkiä pitämään kuntien keskiarvon alapuolella. Me haluamme, että tulo- ja kiinteistöveroprosentit pidetään kilpailukykyisellä tasolla suhteessa pääkaupunkiseudun ympäryskuntiin.

Uusi strategia luo edellytykset sille, että Porvoo on tulevaisuudessa entistä parempi paikka asua, yrittää ja vierailla. SDP on ollut erittäin aktiivisesti vaikuttamassa strategian valmisteluun ja nostanut edellä mainittuja asioita vahvemmin esiin strategialuonnokseen. Rakennetaan rohkeasti unelmien kotikaupunkia meille kaikille!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut