Mielipide: | Porvoon kielipolitiikka – Halutaanko Porvoosta Espoon kaltainen maahanmuuttajakaupunki?

Porvoon kaupunkistrategian muutoksista on käyty poliittista keskustelua eri puolueiden välillä ja seuraavat lauseet on hyväksytty kaupunkistrategiaan yhteisesti neuvottelun tuloksena ”Maahanmuuttajien määrä on lisääntynyt. Monikielisten palveluiden ja viestinnän tarve on kasvanut”. Toista lausetta Perussuomalaisena en voi hyväksyä, vaikka se on pelkästään toteamus monikielisten palvelun tarpeesta. Lausetta voidaan kuitenkin käyttää, jos jollekin ryhmälle palvelun tarve todetaan. Tämä lause ei koske ukrainalaisia, koska he ovat tulleet Suomeen eri syystä kuin maahanmuutto ja toivottavasti hekin saavat palata turvallisesti kotimaahansa joskus.

Miten maahanmuuttaja integroituu Suomeen, jos hän ei koskaan opi Suomen virallisia kieliä suomea ja ruotsia tai edes yhtä niistä? Sekään ei varmasti edistä oppimaan ketään uutta kieltä, jos palvelut tarjotaan jokaiselle heidän omalla kielellään. Oletteko myöskään kuulleet, että suomalaisille tarjotaan palvelua suomeksi jossain päin maailmaa vapaaehtoisesti? Lisäksi nämä palvelut eri kielillä tulee maksamaan porvoolaiset veronmaksajat. Suomessa on jo muutenkin kova verotus, siksi veronmaksajien kuluja ei pidä enää lisätä. Perussuomalaisena olen myös sitä mieltä, että suomalaisten ei pidä integroitua Suomen ulkopuolelta tulleisiin vaan maahanmuuttajat integroituvat Suomeen. Suomen kaksikielisyys on myös lailla suojattu, joka velvoittaa edistämään näiden kielien osaamista. Onko se sitten Suomen virallisien kielien edistämistä, jos palvelut tarjotaan jokaiselle maahanmuuttajalle heidän omalla kielellään? Halutaanko Porvoosta Espoon kaltainen maahanmuuttajakaupunki, jossa mahdollisesti muut kielet syrjäyttävät Suomen viralliset kielet? Tuskin tätä suurin osa porvoolaisista haluaa tapahtuvan. Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole aiheuttaa vihanlietsontaa maahanmuuttajia kohtaan vaan tuoda tämä asia tietoon porvoolaisille veronmaksajille. Maton alle lakaiseminen toimii jonkin aikaa, mutta jossain kohtaa tulee väistämättä eteen se hetki, kun ongelmat tulevat esiin moninkertaisina. Tällaista politiikkaa tuskin kukaan haluaa tapahtuvan Porvoossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut