Vastine kirjoitukseen: | Kela-taksikuljetusten pitää toteutua luotettavasti

Uusimaa-lehden artikkelissa 4.7. kerrottiin ongelmista, joita porvoolainen mies oli kohdannut Kela-taksitilauksia tehdessään.

Pahoittelemme, että kaikki taksikuljetukset eivät ole toteutuneet luotettavasti. Näissä tapauksissa menettely on ollut selvästi vastoin Kelan kanssa tehtyä sopimusta. Jos palveluntuottaja ei pysty hoitamaan kuljetusta sovitusti, sen pitää järjestää asiakkaalle korvaava kuljetus. Palveluntuottaja maksaa korvaavan kuljetuksen kokonaisuudessaan.

Kela-taksien palveluntuottajat vaihtuivat osittain vuoden 2022 alussa. Jokaisessa maakunnassa on nyt kaksi palveluntuottajaa, joilta Kelan korvaamat taksimatkat voi tilata. Molemmilla palveluntuottajilla on omat tilausnumeronsa. Asiakas voi valita, kummalta palveluntuottajalta matkansa tilaa, ja palveluntuottajat voivat kilpailla palvelun laadulla.

Jos tilaus ei suju toivotusti, siitä kannattaa aina jättää palautetta suoraan palveluntuottajalle. Kela-taksien palveluntuottajat ovat velvollisia raportoimaan kaikki asiakkaiden antamat palautteet myös Kelalle. Peruslähtökohta on, että jokainen taksimatka pitää hoitaa tilauksen mukaisesti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut