Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Liikaa töitä, liian vähän lapsia – Pulaa on monenlaisista hoitajista

Suomalaiset ovat keskimäärin vauraampia kuin koskaan, mutta silti tuore tieto kertoo, että alkuvuonna 2022 lapsia syntyi vähemmän kuin koskaan vuodesta 1900 alkavan mittaushistorian aikana.

Nykypäivänä vanhemmuus on useimmiten siirretty "sitten kun kaikki on valmista" -aikaan, eli miehet ja naiset ovat ensin nauttineet elämästä, saaneet hyvät työpaikat sekä ostaneet ainakin kivan kodin ja auton.

Ongelmaksi on noussut se, ettei työelämä enää useimmille mahdollista tätä tavoitetta. Jos saa kiinnostavan ja hyvin palkatun työpaikan, työtä on niin paljon, että uupuu, eikä muuta jaksa. Huomattava osa suomalaisista sen sijaan korkeakoulutetaan aivan väärille aloille ja sitten päivitellään kohtaanto-ongelmaa.

Tämän vuoden puhutuin työelämäongelma koskee sairaaloita ja hoitoalaa ylipäänsä. Tehyn porvoolainen puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on käynnistänyt hoitajien #metoon, jossa palkankorotusten lisäksi vaaditaan työolojen kohentamista. Meneillään on noidankehä, jossa yhä sairaampia potilaita hoidetaan yhä pienemmällä henkilökunnalla. Tunnolliset eli usein parhaat hoitajat uupuvat ja vaihtavat alaa.

On kuvaavaa suomalaiselle työmarkkinakeskustelulle, että hoitajien vaatimukset on kuitattu kohtuuttomina, koska kaikki muutkin tekevät arvokasta työtä. Hoitaja kuin hoitaja – sairaan-, kirjaston- tai prosessin-, kaikille joko sama korotus tai ei mitään.

Näin ollen sairaalapomot jatkavat "hölmöläisten peittoa" ja paikkaavat hoitajapulaa hälytyskorvauksilla, ylityölisillä ja tuplapalkkaisilla vuokrafirmalaisilla. Eikä loppua noidankehälle näy.

Mutta mitä pitäisi ajatella siitä, että uusiutuvalla dieselillään maailman valloittaneen Nesteen henkilöstökin voi huonosti? Työntekijöiden mukaan Porvoon jalostamolla on kärsitty työvoimapulasta jo kahden vuoden ajan ja työntekijät vaativat joko konkreettisia toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi tai ohjeet yksiköiden alasajoon. (UM 11.7.)

Nesteen johdon vastaus on samaa tyyliä kuin hoitajapulasta kärsivällä Husillakin – "Tiedostetaan ongelma ja koetetaan parantaa."

Ulkopuolisten on äärimmäisen vaikea tietää millainen työpaikan arki on – jos työntekijä saa tarpeekseen, hän lähtee. Ja tilalle tulijoita on koko ajan vähemmän.

Lue lisää: Korona-ajan vauvabuumi taisi loppua – Syntyneitä ennätyksellisen vähän alkuvuodesta 2022

Lue lisää: Raskas sankarinviitta – Sote on tärkeä osa meidän huoltovarmuuttamme

Lue lisää: Työntekijät huolissaan vajaamiehityksestä Nesteen Porvoon jalostamolla – "Ehkä se on osittain itse aiheutettua, se pula"